U bent hier:

AFGELAST - BILDNIS_forum voor kunst: tentoonstellingsbezoek EXIT van Kris Martin

+1 punt

Begeleide uitstap of rondleiding Meerdere kunstvormen

Zaterdag 23 mei om 14:00
20 jaar lang toonde Kris Martin (°1972) zijn werk vooral in het buitenland en bengt voor het eerst in België zijn sprekende oeuvre in een overzichtstentoonstelling, die we samen met een gids bezoeken. Hij creëert beelden uit objecten die vragen oproepen over begrippen zoals vergankelijkheid, identiteit en dood. Thema’s die al eeuwenlang de kunstgeschiedenis doorkruisen. Kris Martin vervlecht in zijn werk dan ook kunstgeschiedenis, literatuur en mythes. Bovendien bespeelt hij mechanismen zoals herkenning en vervreemding om ons te doen stilstaan bij de grotere vragen.

Kris Martin kijkt met verwondering naar het werk van de gebroeders van Eyck en deelt met hen de voorkeur voor een rijke symboliek. In ‘Eve and Adam’ (2017) doet hij ons op een andere manier kijken naar twee figuren uit ‘De aanbidding van het Lam Gods’ (1432) van Hubert en Jan Van Eyck. De kunstenaar toont enkel de gezichten van Adam en Eva, die in zijn versie niet in elkaars richting en dat van het Lam Gods kijken, maar zich van elkaar afwenden. De uitsnede zonder verdere context biedt ons een universeel en tijdloos beeld van man en vrouw. Thema’s genoeg om na de rondleiding na te praten in het café.

Zaterdag 23 mei 2020
Afspraak om 14:00 aan het S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
in Gent

€15 per persoon voor leden
€20 per persoon voor niet-leden
€15/€20 leden/niet-leden aan de deur

Inschrijven via UiTloket

Meer informatie:
www.smak.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 mei 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 19,00 €; Leden BILDNIS: 14,00 €

€ 19,0

Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 3,8

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie BILDNIS

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS