U bent hier:

Adelbergfilm: Woman at War

Film Komedie

Halla is een graag geziene koorleidster, maar leidt stiekem een dubbelleven als gepassioneerde milieuactiviste. Net wanneer ze plannen maakt voor haar grootste en meest stoutmoedige actie ooit, krijgt ze onverwacht nieuws.

Halla is een graag geziene koorleidster, maar leidt stiekem een dubbelleven als gepassioneerde milieuactiviste. Met pijl en boog gaat ze letterlijk de strijd aan tegen de industrialisering van de Ijslandse natuur en de lokale aluminiumindustrie door grote elektriciteitskabels stuk te schieten. Net wanneer ze plannen maakt voor haar grootste en meest stoutmoedige actie ooit, krijgt ze onverwacht nieuws. Haar aanvraag om een kind te adopteren is eindelijk geaccepteerd. Er wacht een klein meisje op haar in Oekraïne.

Woman at War is een politieke komedie van de Ijslandse regisseur Benedikt Erlingsson, die eerder verraste met zijn langspeeldebuut Of Horses and Men. Een inventieve en vrolijke feelgood-film over moeilijke thema’s zoals de klimaatproblematiek, die toch de nodige luchtigheid en optimisme weet te bewaren en het belerende vingertje mijdt. Halldóra Geirharðsdóttir schittert als de energieke Halla en werd meermaals bekroond voor haar meeslepende vertolking.Benedikt Erlingsson – Ijsland 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum De Adelberg
Adelbergpark 1
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs € 5,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Contact info@ccdeadelberg.be
Links