U bent hier:

Adelbergfilm: Les Filles du Soleil

Film Drama

Bahar, leider van het Koerdische vrouwenbataljon Les Filles du Soleil, bereidt zich voor op de zware strijd tegen extremistische moslims in het dorp waar ze ooit met haar familie gevangen is genomen. Bahar hoopt ook haar zoon terug te vinden. Op een dag ontmoet ze de Franse journaliste Mathilde. Eva Husson brengt in deze film een actueel portret van zelfstandige vrouwen tegen de achtergrond van de Koerdische strijd tegen het IS kalifaat. Met een glansrol voor de Iraanse actrice Golfshifteh Farahani.
Bahar, leider van het Koerdische vrouwenbataljon ‘Les Filles du Soleil’, bereidt zich voor op de zware strijd tegen extremistische moslims in het dorp waar ze ooit met haar familie gevangen is genomen. Bahar hoopt ook haar zoon terug te vinden. Ze ontmoet de Franse journaliste Mathilde. De journaliste bericht over dit offensief om te getuigen over deze uitzonderlijke strijdsters die, sinds hun leven kantelde, allen strijden voor dezelfde zaak: de vrouw, het leven en de vrijheid.
  Eva Husson brengt in deze film een actueel portret van zelfstandige vrouwen tegen de achtergrond van de Koerdische strijd tegen het IS kalifaat. Met een glansrol voor de Iraanse actrice Golfshifteh Farahani.

Eva Husson - Frankrijk 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum De Adelberg
Adelbergpark 1
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 16 mei 2019
Leeftijd 18+
Prijs € 5,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Contact info@ccdeadelberg.be
Links