U bent hier:

Acoustic Desert Night

Concert Pop en rock

Omara Moctar, oftewel de gitaarvirtuoos Bombino, verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een funky combinatie van Afrikaanse ritmes en psychedelica, met invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones.
Dit concert wordt geannuleerd omwille van COVID-19 en het overlijden van bandlid Illias Mohamed. Er wordt op dit moment gekeken naar een nieuwe datum. Tickethouders zullen gecontacteerd worden met verder nieuws. 


Omara Moctar, beter bekend als gitaarvirtuoos Bombino, verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een funky combinatie van Afrikaanse ritmes en psychedelica, met sterke invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones.

Bombino (een verbastering van het Italiaanse ‘bambino’ of ‘jongetje’) groeide op in Agadez, een stadje op de karavaanroute in centraal Niger. Zoals de meeste Toearegs, kwam ook Bombino in Algerije en Libië terecht. Het was daar dat hij zijn eerste elektrische gitaar in handen kreeg. In Niger was dit instrument lang verboden omdat het werd gezien als te reactionair. 

Zijn carrière kwam in een serieuze stroomversnelling terecht nadat hij in 2009 filmmaker Ron Wyman ontmoette. Die was danig onder de indruk van Bombino: hij bood hem prompt een hoofdrol aan in zijn documentaire 'Agadez, The Music And The Rebellion', maar hielp hem ook zijn debuutalbum te produceren.

Intussen wordt hij op handen gedragen door de Amerikaanse rockwereld; zo produceten Dan Auerbach (The Black Keys) en Dave Longstreth (The Dirty Projectors) albums van hem. Een grote artiest dus!


“Een hypnotische, swingende bluestrip.” - **** De Standaard


Gitaar & stem Goumour Almoctar aka Bombino | Bass Youba Dia | Gitaar, Calabash & backing vocal Illias Mohamed | Drums Corey Wilhelm 

Info

Links
Waar Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 4 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 20,00; 65+: € 19,00; -21/dagstudent: € 17,00; Vriendenprijs: € 17,00
€ 20,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!