U bent hier:

Achter de schermen van het Vleeshuis

Het vleeshuis is een icoon in Antweroen. Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis en het interieur van dit ingenieus gebouw uit de 16°eeuw? Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum. Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal niet komen. Ook de werkkamer van Wannes Van de Velde(1937-2008) wordt bezocht.
Onze gids vertelt over de rijke geschiedenis van het Vleeshuis, gebouw uit de 16°eeuw, het vroegere Gildehuis van de beenhouwers, thans Muziekmuseum "Klank van de Stad". Wij bezoek ook de vroegere werkkamer van Wannes Van de Velde. Deze werkkamer werd vanuit Wannes vroeger woonhuis overgebracht naar het Vleeshuis. 30 jaar lang maakte hij er zijn kunstwerken en schreef hij er zijn muziek en liedteksten. De rondleiding leidt ons in een beklimming van 5 verdiepingen van de kelder tot de nog van het dak(je komt op plaatsen waar normale bezoekers nooit komen. De torentrap is eerder moeilijk: er is geen lift . Een goede fysieke conditie en comfortabel schoeisel zijn dus vereist. Inschrijven bij Raph Bertolo: 03/449 49 05 De torentrap is moeilijk(geen lift) Een goede fysieke conditie en comfortabele schoen zijn vereist.

Info

Waar Museum Vleeshuis
Vleeshouwerstraat 38-40
2600 Berchem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
leden met A-kaart/Museumpas: 7€/pp, andere +65 10€/pp Niet -leden met A-kaart/Museumpas 9€/pp Zonder A-kaart 12€/pp
€ 7,0
Reservaties
Organisatie Gezinsbond Berchem
Trefwoorden erkend SCVW, ook voor kinderen, gezinsbond
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Achter de schermen van het Vleeshuis op UiTmetVlieg.be