U bent hier:

Abraham Neufeld – Fabric+

Tentoonstelling Schilderkunst

In deze nieuwe expo ‘Fabric+’ gaat Abraham Neufeld (1986) op zoek naar hoe we met elkaar omgaan. Direct of verdoken. Hoe de wereld ons aanraakt, en hoe wij de wereld aanraken. Hoe ze ons verwondt of heelt. Waar onze grenzen gesloten dan wel open zijn. Waar ze bescherming bieden en waar ze permeabel worden.
Hij ging op zoek naar hoe we elkaar beroeren in de alledaagse wereld, en filterde uit het huidige
urbane leven, van Antwerpen en de wereld beelden, scenes en tragedies die allemaal op de een of
andere manier het diepe verlangen naar contact en bescherming als speerpunt hebben. We leven constant in polarisatie tussen onszelf en de ander. In een tijd als deze is het meer dan ooit de uitdaging voor elk mens hoe we ons innerlijk leven en exterieure prikkeling tot evenwicht brengen. Kunnen we nog voelen, of zijn we immuun geworden voor alles om ons heen?

Abraham Neufeld
Abraham Neufeld studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
Fred Bervoets stimuleerde in hem trouw te zijn aan zijn innerlijke beleving. Na de academie reisde hij naar Wenen, Toulouse, New York en Philadelphia om zijn kunst verder te versterken. Peter Sellars inspireerde hem om verschillende culturele elementen als uiting van één menselijke
zoektocht te zien. Neufeld’s werk gaat over de ervaringen die mensen met elkaar delen. Dagelijks scheppen mensen hun eigen caleidoscopisch landschap: nieuwe ervaringen worden toegevoegd, herinneringen eraan worden steeds weer anders ingekleurd. In een nieuwe reeks geschilderde doeken onderzoekt Neufeld het innerlijk landschap van mensen, ongeacht afkomst, geslacht of overtuiging.

‘Fabric+’
‘Fabric+’ onderzoekt onze relaties onderling en de manier waarop we in deze tijd tot waardering of verval komen. In de nadagen van 2 wereldoorlogen, het existentialisme en de dood van de kunst, kijken we over de drempel van een nieuw digitaal tijdperk vooruit. Vooruit en naar binnen. Naar buiten en naar elkaar. Relaties als brug of afgrond naar de ander.
We bevinden ons constant tussen het geluid en de stilte. Stilte hoorbaar in onze eigen overpeinzingen, naast het lawaai van constante zelfonderhandeling. Zelf-felicitatie als pandemisch fenomeen van de symbiose tussen ons eigen leven en de etalage die social media biedt. We hunkeren naar antwoorden op onze aller diepste vraag: Wie zijn we en wat is onze waarde? Waarin vinden wij betekenis? Het is geen filosofisch parcours, het zijn beelden uit het leven gegrepen, rauw en puur en omarmen ons allemaal.
Op een gedesacraliseerde plek en zonder pretentie plaats Neufeld de mens terug op het altaar van herbronning. Wie zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe... ? Het is vooral een tentoonstelling over herademing.

www.neufeld.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurpunt Altena, kapel
Antwerpsesteenweg 79
2550 Kontich

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Vrijetijdsdienst Kontich
Contact uitwinkel@kontich.be
03 450 78 31