U bent hier:

ABC op XYZ – Typografie in Virtual Reality – Online

Lezing of congres Computer en techniek

Inspirerende lezing met gastspreker Joke Gossé.
Volg de lezing in het Letterkabinet live mee via deze videostream, of (her)bekijk tot een maand na afloop van de lezing.

Joke Gossé is typografisch ontwerper en letterontwerper, ze werkt aan boekprojecten, huisstijlontwerp, belettering en – meestal custom – letterontwerpen. Daarnaast doceert ze ook typografie aan AP Hogeschool in Antwerpen en werkt ze aan een onderzoeksproject dat het gebruik van typografie in Virtual Reality bekijkt.

De komst van de digitale media veranderde de manier waarop we lezen, maar had ook invloed op hoe tekstlettertypes eruit zien. In Virtual Reality komt daar nog een extra dimensie, dus een extra uitdaging, bij.

In deze lezing vertelt Joke wat het gebruik van tekst in VR bepaalt en welke ingrepen de leesbaarheid verhogen. Ze bespreekt ook het ontwerpproces van het lettertype dat ontworpen is voor dit project en de interactieve letterproef wordt getoond (door middel van een demo met VR headset tijdens de lezing ter plekke in het Letterkabinet).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Letterkabinet
Dok Noord, Blok 4E Bus 102
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Letterkabinet
Contact atelier@letterkabinet.gent
Trefwoorden jongerentip, online, typografie, Virtual Reality, Letterontwerp, grafische vormgeving, Letterpress, letterkabinet

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!