U bent hier:

Abattoir Fermé - De Kersenvla

Danny Tsjechov, de minder bekende halfbroer van Anton, werd volstrekt talentloos geboren in 1851 te Minsk. Na een rechtszaak aangespannen door broer Anton – die in ‘De Struisvogel’ opvallende gelijkenissen met ‘De Meeuw’ ontwaarde – vluchtte hij naar een fermette, waar hij zich verder aan het schrijverschap wijdde. Danny stierf er een ellendige dood omstreeks 1905 en liet zijn twee zonen alleen een berg schulden en het manuscript van ‘De Kersenvla’ na. De tekst werd (terecht) nooit eerder integraal opgevoerd – tot nu…
In ‘De Kersenvla’ wordt veel gepraat en nog meer gehuild. Ergens is er ook een feestje, een begrafenis én een scène waarin Ranjevskaja een berg kersen overgeeft in een esthetisch verantwoorde emmer. Maar bovenal is ‘De Kersenvla’ een verhaal over het verlangen naar een wereld die niet meer bestaat.

Credits
TEKST EN REGIE: Stef Lernous
SPEL: Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal
DECOR- EN LICHTONTWERP: Sven Van Kuijk
IN SAMENWERKING MET: NONA
MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum de Brouckere
Aartrijkestraat 6
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 5 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Organisatie Cultuurcentrum de Brouckere
Contact 050/ 22 11 50
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!