U bent hier:

AB40 CURATED BY: Whispering Sons + CTM (DK), Croatian Amor (DK) & paper hats (B) + dj’s SOLD OUT

+1 punt

Concert Pop en rock

Een Liveurope concert:
Het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.
AB CURATED BY
In september bestaat AB 40 jaar en dat vieren we in stijl, terwijl het voltallige programmatieteam tijdelijk op rust gaat. Come again? Tijdens het hele feestseizoen geeft AB namelijk de programmatiesleutel in handen van diverse nationale en internationale curatoren die al een tijdlang aan het huis verbonden zijn.

Wat. Een. Topjaar. Voor. Whispering Sons. Fuck! Hun debuut ‘Image’ was een muzikale mokerslag waarbij de ronduit fantastische reviews – eentje luidde terecht: ‘A Lynchian Nightmare’ - torenhoog op elkaar gestapeld konden worden. De releaseshow in de AB Club was op voorhand uitverkocht en zowat alle shows die nadien volgden, was telkens voor een full house. In Parijs mochten ze op het défilé van Raf Simons spelen en kwam Naomi Campbell hen feliciteren… Dit jaar werden ze bovendien genomineerd voor drie MIA-awards én mochten ze als kers op de taart op Best Kept Secret én op het hoofdpodium van Rock Werchter staan.

En hoe beter een succesvol jaar afsluiten in stijl dan een glorieus optreden op het grote podium van AB? Met bovendien nog een flink pak troeven achter de hand: de band maakt er een heus feestje van, want ze nodigen nog een handvol van hun favoriete (inter)nationale acts uit. Dat programma wordt later bekend gemaakt.

Als ‘very special guests’ op de door hen gecureerde, reeds lang uitverkochte, avond kozen Whispering Sons 2 acts van het straffe, Deense, Posh Isolation label en de Belgische band paper hats.

CTM (DK)
CTM is het solo project van Copenhagen based zangeres / celliste / componiste Cæcilie Trier. Haar nieuwste release ‘Red Dragon’ werd in ’18 op Posh Isolation uitgebracht.

Trier is een klassieke getrainde artieste actief in de marges van het hedendaags klassiek en met vele verschillende projecten en samenwerkingen (Chimes & Bells, Choir Of Young Believers, Boli Group,…). Haar vorig album 'Suite For A Young Girl' werd in 2017 genomineerd voor de prestigieuze Nordic Music Prize.

Croatian Amor (DK)
Creatieve duizendpoot en keyfiguur in de experimentele scene van Copehagen, Loke Rahbek kennen we van o.a. het fabuleuze electronic noise performance art duo Damien Dubrovnik, 1/3e van Lust For Youth en als lid van black metal band Sexdrome. Naast samenwerkingen met o.a. Puce Mary, Powell en Iceage is hij ook één van de drijvende krachten achter independant label / muziekstore Posh Isolation.

Als Croatian Amor, zijn experimental industrial ambient project, bracht hij reeds 6 albums uit. Over zijn laatste plaat, ‘Isa’, die met vele goede kritieken werd ontvangen schreef Resident Advisor:  ’Isa never lets the listener get too comfortable. This is often to its detriment, as its narratives bump up against moments of real beauty, casting a robotic detachment over even its warmest moments. But Rahbek does an admirable job of presenting visions that are hard to shake.’ 
Online magazine XLR8 schreef dan weer: ‘Isa finds the artist seeking the perfect balance once again: aiming at both disquieting the listener and making their hairs stand on end’

paper hats (B)
Als after-show in de AB Club speelt de Belgische band paper hats. Hun in 2016 verschenen debuut EP werd overstelpt met lovende kritieken. Niet enkel wonnen ze er dat jaar de ‘beste debuut’-prijs van Red Bull’s Vinyl Frontier mee, de krant De Morgen schreef over de plaat: ‘bevat zowat de beste twintig minuten muziek uit eigen land die we dit jaar al hoorden’
Na  meer dan 2 jaar stilte rond de band verscheen er in april van dit jaar plots een nieuwe track op de ‘A Sentimental Mixtape #1’-compilatie, een cassette-release op het door Fenne en Kobe van Whispering Sons gerunde label Sentimental Records. 
Met complexe, door live drum aangestuurde, groovy ritmes en multi-gelaagde melodieën opgewekt door oude analoge synths maakt de band het soort electronische muziek waarbij het onmogelijk is stil te blijven staan. In de AB Club zullen ze, aan de vooravond van de release van hun Slipper 12”, een unieke set spelen ondersteund met live visuals van de onnavolgbare videokunstenaar Jaak De Digitale.

Om het einde van een lang en bewogen Whispering Sons-jaar in schoonheid af te sluiten is er nog een after-party met dj-duo ‘DJ Frankie & Stevie’

Dit concert kadert in het Autumn Falls Festival.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ancienne Belgique
Anspachlaan 110
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 12 december 2019
Prijs
Basistarief: 20,00 €; Voorverkoop: 21,00 €

€ 20,0

Reservaties
  • Bel naar 02-548.24.24
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Ancienne Belgique
Contact info@abconcerts.be
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS