U bent hier:

Aarschot Rockt (+retromarkt)

Concert Pop en rock

Op 30 augustus zal Aarschot worden ondergedompeld in een mix van roots, bluegrass, country, folk en rock&roll! Drie steengoede groepen palmen de tent op het grasplein naast de prachtige O-L-Vrouwekerk in: The Dinosaur Truckers (D), Crystal and Runnin' Wild en Kirri's Travelin' Kitchen Jam! Vanaf 18 uur kan je op het terrein terecht voor een retromarkt vol toffe stands! Keep on rockin'!
Op vrijdag 30 augustus zal Aarschot worden ondergedompeld in een mix van roots, bluegrass, country, folk en rock&roll.

Rootstown, U wel bekend van menig blues en rootsconcert in en om Groot-Aarschot, stapt samen met “On The Rocks”, de rock&roll-concertwerking die voornamelijk in De Klinker rock en aanverwante genres programmeert, in een samenwerking voor deze editie van Aarschot Rockt!

Rootstown heeft in samenwerking met “On The Rocks” een programma vol vibe en rock&roll samengesteld waar elke muziekliefhebber de duimen van zal aflikken.
De aftrap wordt gegeven met de opening van een rasechte retro/vintagemarkt, waar elke retro/vintage-liefhebber kan proeven en genieten van vele vintage prullaria, lekkere hapjes uit grootmoe’s tijd, coole vintagekleding en dit alles in een rock&roll-stijl uit lang vervlogen tijden.
Iedereen is van harte welkom op vrijdag 30 augustus vanaf +/- 18u op het festivalterrein naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Kardinaal Mercierstraat.
De inkom is gratis, de drank zal fris getapt worden, de muziek zal dampend heet worden opgediend…het enige wat we van U verwachten is dat U deze editie omtovert in een swingend dansfestijn.

Programma:


Retro/vintagemarktThe Dinosaur Truckers (Germany):
Denk aan de tragedie van Townes van Zandt, de bleus van Hank Williams, de energie van The Beatsteaks en de uitspattingen van Calexico…schud dit allemaal eens goed door mekaar en overgiet dit brouwsel met de charme van de The Avett Brothers….en je krijgt een energieke mix van bluegrass/folk/punk met een uptempo beat.

www.dinosaurtruckers.de
www.facebook.com/dinosaurtruckers
www.reverbnation.com/thedinosaurtruckers

Crystal & Runnin’ Wild:
CRYSTAL is “as vintage as can be”. Jong, modegevoelig, bruisend temperament en rockende countrystem. Vorig jaar vervoegde zij RUNNIN’ WILD, de gereputeerde Rockabillyband van haar vader Patrick Ouchène (ooit op nr 1 in Frankrijk met ‘Je suis Swing’) en Rockabilly- en Country-icoon Johnny Trash. Al vlug werkte Crystal zich op tot de onbetwiste frontvrouw van deze ervaren powerband die ze als 20-jarige pin-up verrijkt met haar jeugd en ongemeen krachtige stem.

Gedreven en trendy verovert ze de nieuwe generatie country- en rockabillyfans die overal opduikt, jong en verrassend. Haar live cover van de Iggy Classic “Search and Destroy” trok de aandacht van Iggy-saxofonist Steve MacKay, die mee kwam jammen.
De zeer hedendaagse originals van CRYSTAL & RUNNIN’ WILD raken de juiste snaar, naast welgekozen klassiekers uit de Country-, Rhythm’n’Blues- en Rockabillycataloog. Als eerste wapenfeit hebben CRYSTAL & RUNNIN’ WILD de Belgische editie van HARD ROCK RISING ™ gewonnen, het wereldwijde Concours van de Hard Rock Café ™-keten.

http://crystalmusic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/CrystalAndRunninWild
http://www.carw.be/
Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam:

Songs, gepend en gerepeteerd in de keuken, bij de geur van versgebakken brood!
Singer-songwriter Kirri Valvekens beschrijft alle lusten en lasten des levens in songs die variëren van blues, roots, country, jazz, funk en ja, zelfs reggae!
Een straffe band met straffe mannen die al deze stijlen vormen tot een uniek geheel waar melodie en gevoel op de eerste plaats komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar grasplein O-L-Vrouwekerk
Kardinaal Mercierstraat 1
3200 Aarschot

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 30 augustus 2013
Prijs gratis
Organisatie Rootstown i.s.m. On The Rocks
Links
Trefwoorden uimr, TipAarschot