U bent hier:

Aarschot '40-'45 in beeld

Tentoonstelling Erfgoed

Bezoek de expo ‘Aarschot ’40-’45’, die de impact van de Tweede Wereldoorlog onmiskenbaar in beeld brengt, vanaf het begin tot de bevrijding. Vanaf 23 januari 2021 in het Stedelijk Museum Aarschot, na reservatie via telefoon (016/56 84 51) en per bubbel (gezin + 1 persoon).
De publicatie ‘ XXIste en XXIIste a/b Jodentransport Langdorp 31 juli 1943 - 20 september 1943’, van auteur Paul De Keulenaer, is een blijvende herinnering aan de Jodentransporten die heel uitzonderlijk in Langdorp langskwamen. De uitgave is gratis te verkrijgen vanaf 23 januari 2021 in het Stedelijk Museum Aarschot.

De brochure ‘Vergeven ja, vergeten nooit’ loodst de lezer in een 100-tal pagina’s langs 39 monumenten en merkwaardige plaatsen uit het oorlogsverleden van Aarschot. Gratis te verkrijgen in het Stedelijk Museum, met stadswandeling en fietsroute langs het centrum en deelgemeenten.

Een boeiende aanvulling zijn de stadswandelingen ‘Groene kool in het stadspark’ van de Aarschotse Gidsenbond, speurtochten naar plaatsen met een oorlogsherinnering. Gratis deelname. Verplichte reservatie via CC Het Gasthuis. Deze wandelingen zijn uitgesteld tot ze mogen plaatsvinden omwille van coronamaatregelen.

Ontrafel met enige handigheid, rekenwerk en flink nadenken het ‘Mysterie van de Bloednacht’, een stadsspel speciaal voor de derde graad van de lagere school. Concurrerende groepjes leerlingen achterhalen op twee uur tijd wie tijdens de Eerste Wereldoorlog de Duitse bevelhebber Stenger heeft gedood. Gratis reservatie voor de derde graad van school in het Stedelijk Museum, via telefoon (016/568451), vanaf 23 januari 2021.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stedelijk Museum
Elisabethlaan 103
3200 Aarschot

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 12 april 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
  • Bel naar 016568451
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Aarschot '40-'45 in beeld op UiTmetVlieg.be