U bent hier:

A Philosophers Walk/Talk on the Sublime - Leslie Thornton, Miriam Rasch & Rudi Laermans

De Sublime-focus opent met een vertoning van A Philosophers Walk on the Sublime, een kortfilm van de Amerikaanse Leslie Thornton. Het imposante landschap van de Zwitserse Alpen vormt een backdrop waarin Thornton nadenkt over het sublieme in natuur en fotografie. Na de screening volgt een gesprek tussen filosofe Miriam Rasch (auteur van Zwemmen in de oceaan: berichten uit een postdigitale we
Het sublieme is een begrip met een lange filosofische geschiedenis. Het was vooral populair in de 18e eeuw bij filosofen als Burke, Kant en Rousseau. Ook in de Romantiek stond het centraal, vanuit een fascinatie voor de overweldigende, huiveringwekkende natuur. Maar wat moeten we vandaag met het begrip? Echte, ongerepte, almachtige natuur is er hoe langer hoe minder. En het huiveringwekkende lijkt meer te zitten in de gevaarlijke impact die de mens zelf heeft op die natuur.
De Sublime-focus opent met een vertoning van A Philosophers Walk on the Sublime, een kortfilm van de Amerikaanse Leslie Thornton. Het imposante landschap van de Zwitserse Alpen vormt een backdrop waarin Thornton nadenkt over het sublieme in natuur en fotografie. Na de screening volgt een gesprek tussen filosofe Miriam Rasch (auteur van Zwemmen in de oceaan: berichten uit een postdigitale wereld) en socioloog Rudi Laermans (KU Leuven).

Info

Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 21 november 2018
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS