U bent hier:

a combmaker's tale - Unfold & Alexandre Humbert

De 82-jarige kammenmaker Antun Penezić uit Zagreb vindt niemand meer die zijn beroep wil leren. De kennis over het ambacht dreigt te verdwijnen. Kan het beroep van kammenmaker aangeleerd worden aan een robot? Dat onderzoekt het ontwerpersduo Unfold (Claire Warnier en Dries Verbruggen). Ze bekijken of een robotarm de fijne menselijke handelingen kan uitvoeren. In deze tentoonstelling presenteren ze een film van Alexandre Humbert, naast een aantal ambachtelijke en digitaal geproduceerde objecten uit hoorn.
Unfold is een Antwerps ontwerpbureau. Het werd in 2002 opgericht door Claire Warnier (NL) en Dries Verbruggen (BE), na hun studies aan de Design Academy Eindhoven. Het oeuvre van Unfold is opgebouwd rond digitale productie-technieken en de invloed ervan op een hedendaagse ontwerpprakrtijk. Met projecten zoals l’Artisan Électronique, Stratigraphic Manufactury en Of Instruments & Archetypes tastte het duo al de grens af tussen de hand en het gereedschap, tussen de maker en de machine.

Curator: Annelies Thoelen

#expovoorvisithasselt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Kortingstarief (personen met een beperking / UiTpas Hasselt / groepen vanaf 8 personen): 4,00 €; - 26 jaar: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 8,0
Organisatie Z33
Contact 011 29 59 60
Trefwoorden museumpassmusees, UitpasHasselt, Museumpas, Bevestigd2020, expovoorvisithasselt, jongerentip, OpnieuwOpen, kunstzetter
Verschenen artikels Deze 6 expo's kan je eindelijk weer bezoeken (BILL)

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier