U bent hier:

800 jaar landbouw in Sint-Niklaas - Dag van de Landbouw Sint-Barbarahoeve Belsele

3 Sint-Niklaase landbouwbedrijven openen hun deuren tijdens de Dag van de Landbouw. Daarbij stellen ze niet alleen hun moderne landbouwbedrijf voor aan het grote publiek, maarfocussen ze ook op de bijzondere landbouwgeschiedenis van de stad. Er worden oude ambachten voorgesteld en op elk bedrijf loopt een thematische tentoonstelling. Ze worden hierbij ondersteund door de vier plaatselijke Landelijke Gilden.
De Sint-Barbarahoeve van Kris De Belie uit Belsele is een klassiek melkveebedrijf met 100 melkkoeien. Het mag dan ook niet verbazen dat we hier de geschiedenis van de melkvee en de melkverwerking kunnen ontdekken. Ook oude tractoren worden hier tentoongesteld en is er een prachtige oude filmvertoning over de landbouw uit de jaren 1940. Daarnaast zullen enkele vlegeldorsers en een hoefsmid ons laten genieten van hun stiel. Er is ook animatie voor jong en oud voorzien. Denk maar aan een springkasteel, een paardentram en enkele doedelzakspelers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Barbarahoeve Kris De Belie
Kleemstraat 68
9111 Belsele (Sint-Niklaas)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 september 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact eeckelaerthugo@skynet.be
0473/452049
Links
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over 800 jaar landbouw in Sint-Niklaas - Dag van de Landbouw Sint-Barbarahoeve Belsele op UiTmetVlieg.be