U bent hier:

666 leugens die iedereen gelooft

*Elvis leeft*Blaffende honden bijten niet*Van spinazie word je sterk”
Waarom Mensen in Mythes geloven ? Sommige mythes zijn zo hardnekkig dat ze al jarenlang voor waar worden doorverteld. Maar muizen zijn niet dol op kaas, seks voor de wedstrijd kan, Eskimo’s hebben géén 1000 woorden voor “sneeuw”, onze aarde is niet rond en zelfs de Vlaamse Leeuw blijkt helemaal geen leeuw te zij n.
Herman Boel is zelfstandig vertaler. Hij vertaalde (en bewerkte) eerder al het volgende naslagwerk. Het Woordenboek van de Skepticus, een overzicht van vreemde overtuigingen, grappige misleidingen en gevaarlijke waanideeën. Nadien volgde een humoristisch boek in samenwerking met (wijlen Patrick De Witte) maar ook 4 populaire weetjesboeken waarvan 666 leugens in het Chinees werd vertaald en in China werd uitgebracht.
Als taalkundige is hij actief onder de naam De Taalfluisteraar en was hij in 2015 gastdocent aan de Universiteit van Shanghai. Hij geeft regelmatig gastcolleges aan de departementen Toegepaste Taalkunde van de universiteiten van Gent en Antwerpen en coacht zowel beginnende als gevestigde vertalers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Mouterij
John Tulpinckstraat 15
2070 Zwijndrecht

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 13 juni 2019
Leeftijd 65+
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Niet leden: 14,00 €
€ 10,0
Organisatie Neos Zwijndrecht - Burcht
Contact cloostermansherman@gmail.com
03 252 98 98