U bent hier:

40 jaar Sint-Lukasgalerie: KIDNAP

Tentoonstelling Installatiekunst

De Sint-Lukasgalerie sluit binnenkort haar deuren na veertig jaar werking en "viert' dit met een ongewoon kunstproject: 'KIDNAP'.
De kunstenaar Honoré d'O “schaakt” de curator, terwijl bemiddelaars uit het publiek de tentoonstellingsruimte open houden. De installatie “A Bite of Knowledge” verbindt Eva’s appel van de kennis met Greta Thunberg’s microfoon op de klimaatconferentie. Bezoekers worden uitgenodigd een persoonlijke Dress Code te bedenken en met de bemiddelaar hun mening te delen over de toekomst van de jonge kunstenaar, of nog over het klimaat. Het kunstproject omvat zowel een visuele confrontatie als een appél aan de bezoeker. Daarmee sluit dat project aan bij de prangende actualiteit van de projectsubsidies, de klimaatconferentie en de ethische verantwoordelijkheid van het individu tegenover een verwarde wereld. Hoewel KIDNAP voorbij onze beperkte grenzen van tijd en ruimte reikt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Lukasgalerie Brussel
Paleizenstraat 116
1030 Schaarbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 11 december 2019 tot 14 februari 2020
Organisatie Sint-Lukasgalerie Brussel
Contact info@sintlukasgalerie.be
022501166
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.