U bent hier:

3de Folkloredag

Opendeurdag Erfgoed

Op de laatste openingsdag kunt u in het Poldermuseum te Lillo terecht voor de derde Folkloredag. Er zijn voordrachten en demonstraties over o.a. gansrijden, bijgeloof, ... Zo komt Peter Paardekam demonstreren hoe men een net breidt voor het gansrijden. Peter is gekend als omroeper bij de Oude Gans Berendrecht en de Vrije Gans.
Ook Stakke Wanne is terug van de partij. In augustus wist Peter Hendrickx onder zijn alias Stakke Wanne de bezoekers te vermaken. Ook nu brengt hij vanaf 14 uur een voordracht uit eigen werk. En in het café van het Poldermuseum kunt u terecht voor de bieren van de Zandvlietse brouwerij CyDraLe. Zo kunt u kennismaken met de tripel Grote Klos, die is gemaakt in samen werking met het Poldermuseum. Kom deze unieke tripel proeven en ontdek het verhaal achter de Grote Klos.

Het Poldermuseum is op 27 oktober geopend vanaf 13 uur. Het is ook de laatste kans om de thematentoonstelling « De kerk van Berendrecht » en « 7 Beelden » van François Vannietvelt te bewonderen.

Tot slot kunnen we nog melden dat men met DeWaterbus naar Lillo kan. Voor uurregeling en tarieven kan men terecht op de website van www.DeWaterbus.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Poldermuseum Lillo
Tolhuisstraat 10-16
2040 Lillo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 2,50 €; +60 jaar: 2,00 €; Tpt 16 jaar: 0,00 €
€ 2,5
Organisatie Poldermuseum Lillo VZW
Contact secretraiaatpoldermuseum@gmail.com
Trefwoorden folklore, Gansrijden, bijgeloof, hanske knap, Kerstmis, Sinterklaas