U bent hier:

250 jaar Beethoven

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Ludwig Van Beethoven, één van de grootste componisten aller tijden. Tijdens de lezing brengt Hilde Goedgezelschap het verhaal van zijn kunstenaars-carrière rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziekfragmenten.
We beleven zijn moeilijke jeugd te Bonn en zijn verhuis naar Wenen waar hij één van de meest
beroemde inwoners wordt van de stad.
Beethovens leven spreekt tot ieders verbeelding met al zijn verlangens, zijn relaties en conflicten, zijn verhouding met de ‘onsterfelijke geliefde’, het drama van zijn doofheid. We maken een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven en oeuvre van één van de belangrijkste persoonlijkheden uit onze Europese cultuurgeschiedenis.
Hilde Goedgezelschap studeerde musicologie aan de KU Leuven. Ze is als leraar muziekgeschiedenis en muziekcultuur verbonden aan de academie te Heist-op-den-Berg en Putte.
Daarnaast geeft ze regelmatig concertinleidingen, lezingen en begeleidt ze ook educatieve bezoeken aan musea en cultuursteden ( o.a. voor Davidsfonds cultuurreizen met momenteel de focus op Bonn en Wenen). Haar passie voor muziek wil ze graag met zo veel mogelijk mensen delen.

BELANGRIJK
Vooraf inschrijven verplicht via putte@davidsfonds.net of 0494 51 56 31.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Academie Putte
Leuvensebaan 34
2580 Putte

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 21 oktober 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Leden: 5,00 €
€ 7,0
Reservaties
  • Bel naar 0494 51 56 31
Organisatie Davidsfonds Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis
Contact putte@davidsfonds.net
Trefwoorden Beethoven 250 jaar