U bent hier:

25 years of Grace - a live rockumentary

Concert Amusementsmuziek Tekst en muziektheater

Het iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat 25 jaar; een plaat die de muziekgeschiedenis blijvend zou beïnvloeden. Toen de plaat in 1994 uitkwam kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou inspireren.
Kom je rechtstreeks van je werk naar het CC? Geen zin om te koken? Gewoon zin in iets lekkers? Combineer je bezoek aan het CC met een pre-concert diner. 


Reserveren kan via info@cultuurcafeasse.be. Per maaltijd betaal je de democratische prijs van € 16. Voor een 3 gangen-menu betaal je € 20. 


–    ribbetjes met gekruide patatjes

–    zalm met citrus en gekaramiliseerde paprikas

–    taartje van winterse groentjes en kerstomaatjesHet iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat 25 jaar; een plaat die de muziekgeschiedenis blijvend zou beïnvloeden. Toen de plaat in 1994 uitkwam kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou inspireren.


StuBru-presentatrice Sofie Engelen vertelt het verhaal van Buckley aan de hand van videofragmenten. Uniek beeldmateriaal.


Er gebeuren wonderlijke dingen wanneer frontman Pieter Peirsman (Hooverphonic) de stem van de betreurde zanger tot leven wekt. Met achter zich een bende nineties kids die elk begeesterd zijn door de zingende engel die Buckley was.

Een uitgelezen kans om u in te wijden in deze machtige, muzikale erfenis.Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België? Dat kom je allemaal te weten in deze ‘live rockumentary’: een concert, doorweven met verhalen, video’s en interviews, dat een uniek portret vormt van de man die met zijn versie van “Hallelujah” Cohen haast deed vergeten.  Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90.


Maar er is méér: presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Studio Brussel, Jim TV) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist.Ze interviewde onder meer singer-songwriter en vriend Glen Hansard, Stef Kamil Carlens en andere prominente spelers uit de Belgische muziekscene van toen. Dit leverde uniek beeldmateriaal op dat exclusief tijdens deze show wordt vertoond.


Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in België, nog voor hij goed en wel bekend was. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Wedden dat uw platenkast na deze voorstelling één album rijker zal worden?


Credits:


Pieter Peirsman: zang, gitaar (Slow Pilot, Hooverphonic)

Maarten Van Mieghem: bas, backing vocals (Slow Pilot, Yevgueni)

Davy Deckmijn: drums (Zornik, Tom Helsen)

Toon De Coninck: gitaar, backing vocals (Leroy, Screenstar)

Sofie Engelen: freelance presentatrice en muziekfreak (o.abij Studio Brussel)

Info

Waar cultuurzaal Oud Gasthuis
Huinegem 2-4
1730 Asse
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 21 november 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 13,50; ABO +21: € 15,50; VVK: € 17,50; KA: € 19,50
€ 13,5
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC Asse
Links

Taaliconen

Deze activiteit is ook interessant als je geen of niet zo veel Nederlands spreekt. Meer info
Trefwoorden muziek, één taalicoon