U bent hier:

20 jaar Japanse tuin

Het beste van Japan ligt in Hasselt, twintig jaar al. Met een oppervlakte van 25.000 m² of enkele voetbalvelden groot, laat de Japanse tuin u wandelen door een rustgevend berglandschap, doorsneden met langzaam stromende bergriviertjes, rotspartijen en zicht op een vissersdorp.
De twintigste verjaardag van deze unieke tuin wordt passend gevierd met een extra aanbod aan activiteiten. Net als in het land van de rijzende zon, sluiten ze nauw aan bij de seizoenen en zijn ze aanleiding om intens met het eigen gezin te genieten en/of vrienden en familie te ontmoeten. Het meest uitbundig gebeurt dat wel in de bloesemperiode begin april met een heuse lentefeest, o-hanami op 8 april. Zittend onder een dak van bloeiende kerselaars wordt er gepicknickt, gelachen, gepraat en gezongen. Eens de bloei van magnolia, azalea en rododendron gepasseerd trekt de tuin zich terug in een eerder rustig groen kleed, om in het najaar opnieuw uitbundig kleur te bekennen dankzij de herfstkleuren van deJapanse esdoorn, een statige tempelboom en keizerlijke chrysanten.



8 apr
o-hanami: feestelijk verwelkomen van de lente onder en tussen bloeiende kerselaars.

5 en 6 mei
kodomo-no-hi en koi-nobori: traditioneel Japans kinderfeest, waarbij kracht en doorzettingsvermogen van koi -Japanse sierkarper- wordt toegewenst.

13 mei
vrouwenverwendag: bijzonderheden van Japanse schmink-, massage- en kledingstijlen.

17 juni
bonsaitentoonstelling: tentoonstelling van en workshops over het miniatuur houden van anders reuzegroot groeiende struiken en bomen.

7 en 8 juli
tanabata: sterrenfestival, opgeluisterd met traditionele Japanse muziek.

8 aug
nocturne: zenwandelingen en -genieten na het invallen van de duisternis.

18 aug
obon-matsuri: traditioneel Boeddhistisch festival om voor even terug verenigd te zijn met overleden (voor-)ouders en geliefden.

8 en 9 sept
cosplay- en mangaweekend: in anime-, manga- of computerspelfiguren verklede personen showen zich doorheen de tuin.

13 tot 21 okt
kiku-matsuri: chrysanten op hun best versterken de herfstkleuren en -charme van de Japanse tuin.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 april 2012 tot 31 oktober 2012
Contact +32 11 23 95 40
Links
Trefwoorden Toerisme, topevent_limburg