U bent hier:

19e World Soundtrack Awards & Marco Beltrami live in concert

In het kader van de komende editie van het World Soundtrack Awards organiseert Film Fest Gent een volledig concert ter ere van Marco Beltrami's filmwerk. Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, zal de beste originele muziek van Marco Beltrami uitvoeren, begeleid door filmfragmenten op het grote scherm.
Op 18 oktober verwelkomt de World Soundtrack Awards Marco Beltrami, tweevoudig Oscar-genomineerde componist en één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend om zijn unieke samenwerkingen met enkele van 's werelds meest gerespecteerde en iconische filmmakers zoals Kathryn Bigelow, James Mangold, Guillermo Del Toro, Wes Craven, Bertrand Tavernier, Tommy Lee Jones en Jean-François Richet.

De veelgeprezen Amerikaanse componist schreef onlangs nog de muziek voor de box-office hit 'A Quiet Place', genomineerd voor een Golden Globe voor Best Score, 'Velvet Buzzsaw' voor Netflix en de in 2019 Oscar-winnende documentaire 'Free Solo' van National Geographic.

Film Fest Gent verwelkomt ook de in Brooklyn geboren muzikant-componist Tamar-kali, die vorig jaar tijdens de World Soundtrack Awards de prijs 'Discovery of the Year' won voor de Oscar-genomineerde film 'Mudbound' van Dee Rees. Als onafhankelijk kunstenaar en componiste, staat ze bekend om haar eigen unieke en alternatieve geluid, waarbij ze klassieke orkestmuziek combineert met post-punk-invloeden.

Info

Waar Capitole Gent
Graaf van Vlaanderenplein 5
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Reservaties
Organisatie Film Fest Gent (vzw Internationaal Filmfestival van Vlaanderen)
Contact info@filmfestival.be
09 242 80 60
Trefwoorden film, filmmuziek, Awards, symfonische muziek