U bent hier:

1917

Sam Mendes verbluft met 1917, een uniek oorlogsdrama en huzarenstukje met een dwingende urgentie dat heldenmoed in real-time weergeeft in één enkel shot.
Op 6 april 1917 krijgen twee jonge Britse korporaals verraderlijk simpele orders: ze moeten een nabij Brits bataljon zien te bereiken om hen te vertellen dat ze in een val lopen. Als de boodschap hen niet op tijd bereikt, zullen duizenden Britten sneuvelen.

Blake (Dean-Charles Chapman, Game of Thrones) aanvaardt de missie onmiddellijk, want zijn broer zit in het bataljon dat ze moeten trachten te bereiken. Schofield (George MacKay) is iets terughoudender: hij beseft ten volle dat de tocht hen door vijandig terrein zal leiden en dat ze mogelijks niet zullen terugkeren.

Regisseur Sam Mendes (Skyfall, American Beauty) en gevierd cinematograaf Roger Deakins leveren bovendien een hallucinant technisch hoogstandje met deze (zo goed als) volledig in één lange take opgenomen film. Het one-take-gegeven sleurt het publiek mee in de race tegen de klok van de soldaten, die geen moment rust kennen in de onverbiddelijke en onophoudelijke dreiging van oorlog.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar cc Binder - Kollebloem
Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 30 juni 2020
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie cc Binder Puurs
Trefwoorden uitinpuurssintamands, cc binder, CC Binder Puurs