U bent hier:

150 jaar Koninklijke Harmonie Kunst Adelt van Zele-Heikant, Geschiedenis van een eigenzinnig harmonieorkest.

Tentoonstelling Erfgoed

In 1870 sticht de muzikale smid Louis Wauters in Zele-Heikant een fanfare. Datzelfde jaar trekt de ‘Fanfare Kunst Adelt’ met een 20-tal muzikanten door de straten naar aanleiding van de lokale kermis. Repeteren doet de fanfare gedurende 20 jaar in de smidse, om vervolgens te verhuizen naar het lokaal op de hoek van de Heikant en Bosstraat. De muziekvereniging – die in 1938 omgevormd wordt tot harmonie – zal daar tot 2007 haar vaste stek hebben. Doorheen de jaren is de harmonie uitgegroeid tot een hedendaags en ‘uitmuntend’ (*) orkest met een eigenzinnige mix van jonge en iets minder jonge muzikanten, met concerten en projecten die vele muziekliefhebbers weten te bekoren.
Kunst Adelt blaast 150 kaarsjes uit en viert dat, onder meer via een overzichtstentoonstelling i.s.m. de Oud- en Heemkundige Kring Zele. De tentoonstelling bevat foto’s en materiaal uit de oude doos, filmopnames en getuigenissen van bevoorrechte betrokkenen, ...
(*) Tijdens de laatste twee edities van de provinciale muziektornooien (2011 – 2015) klasseerde Kunst Adelt zich telkens in de categorie uitmuntendheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Henri van Daelecentrum
Lokerenbaan 43
9240 Zele

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 september 2019 tot 21 december 2019
Prijs
Basistarief: 1,00 €; Inwoners van Zele: 0,00 €
€ 1,0
Organisatie HOK Zele
Contact 052445069
Links
Trefwoorden Harmonie Kunst Adelt, Zele, erfgoed, Museum Zeels Erfgoed, HOK Zele, tentoonstelling