U bent hier:

13/10 Lezing Chronische klachten als cvs, fibromyalgie, spasmofilie anders bekeken

Stress wordt gedefinieerd als "de innerlijke spanning die ontstaat door de complexe wisselwerking tussen een individu en zijn omgeving". Het is van nature positief en zet ons aan tot actie - maar wanneer stress chronisch wordt, kan het onze gezondheid en ons geluk schaden. Niet enkel wie perfectionistisch of prestatiegericht is - maar ook hooggevoelige personen lopen kans zichzelf te verliezen en vroeg of laat in een overbelastingstoestand terecht te komen.
"Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly"

Vaak leven we als een rups; we doen een hele periode wat we altijd gedaan hebben maar plots wil het lichaam niet meer mee - het geeft signalen af en we belanden in een soort cocon. We komen in een fase van stagnatie die vaak gepaard gaat met vermoeidheid, pijn, onrust, angst, frustratie en machteloosheid. In die cocon kan je weer vertrouwd worden met dat lichaam en luisteren naar het verhaal dat het vertelt. Het wenst je immers via bewuste signalen terug op weg te zetten richting jezelf.

Fysieke en/of emotionele overbelasting is iets wat geleidelijk opbouwt. Wanneer reserves te lang zijn aangesproken geweest, spanningen blijven opbouwen, kan dit leiden leiden tot emotionele of fysieke overbelasting. (overwerkt geraken, overspannen, oververmoeid tot opgebrand (burnout), chronische moeheid (cvs), of syndromen als spasmofilie, fibromyalgie, enz.)

Wat kan je allemaal doen om je klachten te ondersteunen en zelfs te beginnen revalideren?

De lezing duurt 2,5u. Er is halfweg een pauze voorzien en tussendoor doen we ook korte adempauzes met enkele basis relaxatie/mindfulnessoefeningen.

Max. 21 personen kunnen inschrijven via info@per.neser.org

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Per-Neser, Gestelstraat 52, 2250 O.l.v. Olen
Gestelstraat 52, 2250 O.l.v. Olen
2250 Olen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 13 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 35,00 €
€ 35,0
Reservaties
Links
Trefwoorden cvs fibromyalgie burnout spasmofilie