U bent hier:

11.11.11 Changemakers in muziek

Concert Folk en wereldmuziek

Het vierde jaar op rij al werken Arscene en 11.11.11 samen om een boeiende avond te organiseren. Dit jaar is het 11.11.11-thema ´Changemakers maken het verschil´.
Passy verdedigt met haar organisatie Aidprofen vrouwenrechten in Congo. Red is met ICSC pleitbezorger voor een doortastend klimaatbeleid in de Filipijnen en wereldwijd. Met Radio Maendeleo geeft Thaïs Congolezen een stem. Esperanza strijdt met Acción Ecológica tegen petroleumontginning in de Amazone. Awad geeft met Totol Syriërs weer een toekomstperspectief in het verwoeste Raqqa.

Deze krachtige bewegingen en de mensen die hen sterk maken, zet 11.11.11 dit jaar in de schijnwerpers. Changemakers streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid voor meningsuiting onder druk te staan. Net daarom zijn deze changemakers belangrijker dan ooit en voert 11.11.11 campagne.

Wij nodigen op 9 november twee jonge muzikanten uit die je ook als ´changemakers´ zou kunnen beschouwen in hun branche.

Nick De Proost speelde zijn eerste muzieknoten al op zijn 6de. Al snel werd duidelijk dat hij muzikaal en vooral ritmisch sterk was.
Hoewel drum zijn eerste keuze was, overtuigde z’n docent slagwerk, Wim Konink, om xylofoon en marimba te gaan spelen.
Nick, nu bijna 15 jaar oud, soleerde onlangs op marimba bij de symfonische uitvoering van ´Trip the Light Fantastic´ van Frank Nuyts en was voor velen de virtuoze verrassing tijdens de academische opening van het Leietheater in Deinze. Voor Arscene & 11.11.11 brengt hij 2 specifieke marimba-stukken:
´Michi´ van de Japanse Keiko Abe, een Japanse componiste, marimba-speelster en een van de belangrijkste hedendaagse musici in Japan…
en ´Rhythm Song´ van de Amerikaan Paul Smadback.

Meskerem Mees is een twintig-jarige singer-songwriter uit Merendree met Ethiopische roots. Haar songs leiden je al rijmend door de gekste verhalen alsook door haar eigen geest. Houd uw zakdoekjes alvast klaar dames en heren, u zult ze nodig hebben!

We hopen in ieder geval alweer op een vol huis...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Arscene vzw
Reibroekstraat 37
9850 Hansbeke (Deinze)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 9 november 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 12,00 €; werklozen en < 25 jaar: 9,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie Arscene i.s.m. 1.11.11 Nevele