U bent hier:

100 jaar Weinberg // Annelien Van Wauwe & Lucas Blondeel

Concert Klassieke muziek

Annelien Van Wauwe wordt beschouwd als een van de beste klarinettisten van haar generatie. Vanop jonge leeftijd won zij talrijke internationale wedstrijden (Lissabon, Turijn, Brussel en Berlijn). Zij trad regelmatig op in prestigieuze muziekzalen en is een veelgevraagde gast op internationale festivals. Annelien ontving de Klara-prijs van de Vlaamse Radio en gaf in 2015 een debuut-cd uit met
klarinetsonates van Weinberg en Prokofiev (Genuin).
Ze studeerde bij de befaamde soliste Sabine Meyer, die haar uitnodigde op een Europese tour met het Swedish Chamber Orchestra. Ze is hoofddocente aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.
Lucas Blondeel studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij in juni 2004 met grootste onderscheiding de graad van Meester in de Muziek behaalde. Hij vervolmaakte zijn studies aan de Universität der Künste Berlin bij Professor Klaus Hellwig. Hij won internationale prijzen en bereikte in 2007 de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Naast zijn werk als solist treedt hij regelmatig op met Annelien Van Wauwe. Sinds 2012 is hij hoofddocent piano en pianoforte aan de Akademie für Tonkunst (University of Cooperative Education) in Darmstadt.
KLARINET Annelien Van Wauwe
PIANO Lucas Blondeel
Dit concert kadert in de Kunstontbijtreeks, met koffie en een croissant vanaf 10.30u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kasteel Bel-Air
Mechelsesteenweg 102
2830 Willebroek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 16,00 €; -26/+65: 14,00 €; -19: 8,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie CC De Ster
Contact 03 866 92 00
Trefwoorden vrijetijdspas, KUNSTontBIJT