U bent hier:

10 wandelzoektochten tussen Leuven, Mechelen en Brussel (het ideale doeboek in coronatijden)

Het doeboek ‘Tien wandelzoektochten in de regio Leuven – Mechelen – Brussel’ nodigt de lezer uit om de tien gemeenten in de driehoek Leuven – Mechelen – Brussel te ontdekken en beter te leren kennen. Het boek is deels geïnspireerd om de ‘berenzoektochten’ die bij het begin van de coronacrisis ontstonden en die wandelen ook voor kinderen aangenamer moest maken. Met foto- en wandelzoektochten wandel je traag en heel bewust, want tegelijk zoek je op je route immers de oplossingen op de opdrachten. Elke wandelzoektocht bevat veertig opdrachten. ‘Tien wandelzoektochten’ is geen leesboek, maar een ‘doeboek’. Met het boek in de hand trek je op ontdekking.
Wat heeft Raymond Impanis, winnaar van onder andere Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, gemeen met Ludwig von Beethoven? Waar werd de grootste ontsnapping van joden op weg naar Auschwitz op touw gezet? Wil je even door de tunnel wandelen die de paarden vroeger van de stallen naar het midden van de renbaan van Sterrebeek leidde? Of vanop een uitkijktoren vanop één van de hoogste punten in de streek ruim 20 kilometer ver kunnen kijken? En waar vind je nog één van de weinige ruïnes uit de Eerste Wereldoorlog die als ruïne werd behouden?
Met de wandelroutes in het doeboek ‘Tien wandelzoektochten in de regio Leuven – Mechelen – Brussel’ ontdek je dat allemaal. Het doeboek werd eind juni gelanceerd en ondertussen wandelen al meer dan 400 ‘bubbels’ door Midden-Brabant op zoek naar informatie en foto’s. Het boek bevat uitgekiende wandeltrajecten in Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Kampenhout, Kortenberg, Mechelen, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Zaventem en Zemst. Het boek is deels geïnspireerd op de ‘berenzoektochten’ die bij het begin van de coronacrisis ontstonden en die wandelen ook voor kinderen aantrekkelijker moest maken. Dat opzet lijkt te lukken, want heel wat wandelaars melden dat hun kinderen en tieners maar wat graag mee op zoektocht gaan. Met foto- en wandelzoektochten wandel je traag en heel bewust en elke ‘vondst’ is een leuk haha-moment. Elke wandelzoektocht bevat veertig opdrachten en dus zitten er maar liefst vierhonderd verschillende zoekopdrachten in dit ‘doeboek’.
Elke wandeling is tussen 5 en 9 kilometer lang en wisselt dorpskernen af met de pracht van natuur, bossen, weides en akkers. Met wellicht nog enkele coronamaanden voor de boeg biedt het doeboek perspectieven voor afwisseling en gezonde beweging, ook na de zomer. Om de antwoorden op de opdrachten te vinden heb je tijd tot 30 november 2020. Ook na de vakantie komen er immers ongetwijfeld nog prachtige najaarsdagen om op stap te gaan. Het boek is dan een ideale reden om ook na de vakantie in beweging te blijven. Inzenders maken bovendien ook nog kans op een mooie prijs!

Wie niet uit de regio is en de minder bekende troeven van Midden-Brabant wil ontdekken, vindt in de streek meer dan 30 B&B’s. Overnachtingsmogelijkheden genoeg, dus.

Het boek wordt niet in de boekhandel aangeboden, maar kan besteld worden voor 20 euro + 3,75 euro verzendingskosten via events.lunatics@gmail.com of door te bellen naar 0468/20 20 02. Of surf naar www.luna-tics.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Martinuskerk
Dorpsstraat 37
1982 Weerde (Zemst)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 augustus 2020 tot 30 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 23,75 €
€ 23,75
Organisatie LunA Tics fv
Contact events.lunatics@gmail.com
0468 20 20 02
Trefwoorden wandelen, zoektocht, fotozoektocht, familie, actief ontspannen, beatcorona, cultuurhistorisch, natuur, dorpsverkenning