U bent hier:

Swartehond - Boekvoorstelling Op eigen kracht

Locatie Jeugdhuis of jeugdcentrum

Kan België tegen 2050 zonder fossiele brandstoffen? En hoe gevaarlijk is Trump in de strijd tegen klimaatverandering? Mathias Bienstman schreef een optimistisch boek over de omslag naar een groene economie: ‘Op eigen kracht’.
Tijdens zijn boekvoorstelling in Leuven bespreekt hij zijn ideeën met enkele experten. Samen gaan zij op zoek naar de rol die steden en hun inwoners, Leuven en haar Leuvenaars, hierin kunnen spelen.

● Boekvoorstelling ‘Op eigen kracht’ ●
Mathias Bienstman, beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu, kijkt met een frisse blik naar de manier waarop de wereld de omslag probeert te maken naar een fossielvrije samenleving. De tijd dringt. Als we de opwarming van de aarde binnen leefbare limieten willen houden, moet de wereld tegen 2050 bijna volledig afgekickt zijn van olie, steenkool en gas.

Kan Europa op eigen kracht de economie van de toekomst vorm geven en zo de balans naar de goede kant doen doorslaan? En hoe wordt Vlaanderen zelf snel minder afhankelijk van olie, gas of kernenergie? Tijdens zijn boekvoorstelling 'Op eigen kracht' vertelt hij waar we met Vlaanderen en de rest van de wereld naartoe moeten.

Met een inleiding door Wouter Florizoone

● Panelgesprek ●
Na de boekvoorstelling is er een aansluitend panelgesprek met Katrien Rycken van Leuven 2030 en Pieter-Willem Lemmens (Onderzoeker voor Sandbag en voorheen de Vlaamse klimaatadministratie).

Het event is een samenwerking tussen Bond Beter Leefmilieu Leuven 2030 Masereelfonds vzw Climaxi Oikos - Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering en CEO, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid

Info

Waar Joris Helleputteplein 1
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?