U bent hier:

Museumschip Tordino

Locatie Monument

Het schip wordt in 1922 in Nederland gebouwd als sleepschip en krijgt de naam 'Charlotte'. In 1968 wordt het verkocht en ingezet als vrachtschip op de binnenvaart. Na jarenlange dienst bij opeenvolgende eigenaars en onder verschillende namen, levert het schip in september 2016 haar laatste vracht af. In 2017 starten de werken van het ombouwen van vracht- tot museumschip. Het schip behoudt, ondanks zijn lange loopbaan als vrachtschip, zijn indeling en lijn zoals ze gebouwd werd. Vele zaken zijn nog authentiek zoals het dek met ruitpatroon, haar twee verschillende ankers op de kop, de geklonken roef, de verstevigingen in het vrachtruim, etc.
De Tordino is een mooi voorbeeld van de vooruitgang van de binnenvaart in de 20ste eeuw. Gebouwd als sleepschip, later gemotoriseerd en stelselmatig opgewaardeerd met nieuwe technologie├źn en andere aanpassingen tot wat zij vandaag is.
Aan boord van het schip wordt een stuk van de binnenvaartgeschiedenis in beeld gebracht.

Info

Waar Kade kanaal Gent-Brugge, Den Overzet z/n
8730 Beernem

Hoe geraak ik hier?

frederic.logghe@gmail.com
Trefwoorden owner-omd-2017, Herbestemming en restauratie, Industrieel erfgoed, Infopunt, Open Monumentendag 2017, omd-2017-official, Open Monumentendag 2018, erfgoed, erfgoedinzicht

Agenda

Toon volledige agenda van Museumschip Tordino