U bent hier:

Museumapotheek Dr. Humblé

Locatie

In de hoek op de Groenplaats bevindt zich een pand uit 1820. Dit gebouw is gerenoveerd en ingericht tot een sfeervolle trattoria. Een gedeelte van het gebouw is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet.
Rekken en potten uit de 19de eeuw met authentieke producten, kruiden, oliën, pipetten, pillendraaiers vormen een originele verzameling in een prachtig kader. Daarnaast vind je uit de werkkamer van de dokter bijvoorbeeld ook nog een originele bevallingsstoel, bevallingstangen en zowaar lijkschouwersmateriaal. Verder kan je er ook nog een verzameling glazen en stenen potten, weegschalen, maat- en mengbekers, een tandartsstoel, een toonbank met lessenaar en diverse medische boeken bekijken.

Dit alles is in originele staat bewaard door de familie Humblé, die vanaf de 19de eeuw een drogisterij annex apotheek herbergde en vanaf 1891 ook een dokterspraktijk van Dr. Gerard Humblé. Deze praktijk werd door zijn zoon, dokter Fans Humblé verder gezet tot in 1970. In 1985 werd de inhoud van de medische praktijk door de weduwe Humblé overgedragen aan vzw Renovatie Rekem.

Info

Waar Groenplaats
3621 Rekem (Lanaken)

Hoe geraak ik hier?

089776111
Trefwoorden Klassieker, Open Monumentendag 2016