U bent hier:

Museum Cabour Wereldoorlog II & 2/4 Lansiers

Locatie Museum of galerij

In het museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers kan je het verloop van de Tweede Wereldoorlog in onze regio herbeleven, aan de hand van elf centrale verhaallijnen(de ‘vluchtelingen’, de ‘luchtmacht’ of het ‘Sperrgebiet’, en enkele cruciale momentenzoals Operatie Dynamo, de bevrijding en het beleg van Duinkerken...). Deze worden terug levensecht door middel van talrijke foto’s en bijhorende teksten.

Cabour in de CloudGuide app

De ‘Cloudguide’ app is een online platform waar naast tal van andere musea vanaf nu ook Cabour terug te vinden is. Iedereen kan het gratis downloaden op Android en iOS en je kan het zowel op smartphone als op tablet gebruiken.
In de app vind je informatie terug over de twee musea op het domein: het Museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers en het Museum IWVA-Cabour. In de digitale rondleiding die je kan volgen, worden een aantal hoogtepunten en items uitgelicht. Alle informatie is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en ook alle tekstfragmenten zijn te beluisteren in deze vier talen. Wie niet over een eigen toestel beschikt of geen mobiel netwerk heeft, kan ook gebruik maken van één van de tien beschikbare tablets in de musea.

De app is een initiatief van de IWVA in samenwerking met Toerisme De Panne en de dienst Cultuur. Dit erfgoedproject krijgt de financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Info

Waar Moeresteenweg 141
8660 Adinkerke (De Panne)

Hoe geraak ik hier?

cultuur@depanne.be
058-429753