U bent hier:

Kasteel van Laarne

Locatie Monument

NIEUW! Bezoek het kasteel met de movieguide. Je verkent het kasteel van onder tot boven: de salons, de keuken, de ridderzaal, de gevangenissen… Samen met pastoor Jan Schatteman (gespeeld door Ivan Pecnick) en poetsvrouw Josyne (gespeeld door Heidi De Grauwe) duik je in het verleden van het kasteel en kom je ook alles te weten over de HEKSEN van Laarne. Laat je terugvoeren naar één van de donkerste episodes uit onze geschiedenis. Wie waren deze vermeende HEKSEN? Hoe is het zo ver kunnen komen? Wat knaagt er aan het geweten van de pastoor? En welk geheim draagt Josyne met zich mee?
OOK VOOR GEZINNEN MET KINDEREN! We hebben twee actieve parcours voor kinderen: een fotozoektocht voor kinderen tot 7 jaar en voor kinderen van 8 tot 12 jaar hebben we de spannende ontdekkingsreis ‘Heintje Heks zoekt de sleutel van de schatkamer’ uitgewerkt. Op die manier kunnen gezinnen samen het kasteel ontdekken.
Het kasteel van Laarne is één van de mooiste en best bewaarde waterburchten van Europa. De oudste delen gaan terug tot ca. 1300. In de loop der eeuwen werd er duchtig verbouwd en groeide het middeleeuwse slot tot een aantrekkelijke adellijke zomerresidentie. Vandaag ademt het nog steeds de grandeur van die tijd. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde zilvercollectie van Claude Dallemagne zorgen voor een onvergetelijk bezoek.

Info

Waar Eekhoekstraat 5
9270 Laarne

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
info@kasteelvanlaarne.be
09 230 91 55
Trefwoorden OpnieuwOpen, erfgoedinzicht

Agenda

Toon volledige agenda van Kasteel van Laarne