U bent hier:

Inloopcentrum: 't Kruispunt

Locatie Cultuur- of ontmoetingscentrum

Het Kruispunt is een deelproject van het CAW Oost-Vlaanderen gelegen in Dendermonde.
Het Kruispunt wil een laagdrempelige pluralistische ontmoetingsplaats aanbieden. Wij richten ons vooral tot alle kwetsbare mensen uit de regio. De bezoekers in het Kruispunt hebben dikwijls schuldbemiddeling, woon- of budgetbegeleiding , gezondheidsproblemen ea. Iedereen is echter welkom!
Iedere dinsdag en donderdag kunnen bezoekers gratis verse soep en gratis koffie, thee en water drinken.
Het Kruispunt probeert een brug te maken naar andere hulpverleningsdiensten. De ontmoetingsfunctie staat centraal in het inloopcentrum , een babbel bij een tas koffie, de krant lezen, iets opzoeken op de computer, samen een activiteit doen, mogen zijn wie je bent. Bezoekers kunnen hun ontgoochelingen, hun problemen, hun verhalen vertellen. Samen zoeken we uit welke vorm van begeleiding of antwoord op een vraag het best past voor die bepaalde persoon. Het kan o.a. zijn dat we een afspraak bij de dokter maken, nagaan hoeveel schulden ze hebben bij een bepaalde dienst, een vakantiekamp regelen voor de kinderen, uitleg geven over andere diensten, luisteren naar problemen met de kinderen, problemen bij het zoeken van huisvesting, papieren die ze niet begrijpen. Dikwijls geraken mensen er niet aan uit, vele diensten zijn voor hun echt moeilijk toegankelijk, zo moet je tegenwoordig sterk in je schoenen staan. Door elkaar op deze manier regelmatig op vrije basis te kunnen ontmoeten kan er hulp op maat aangeboden worden.
De bezoekers geven elkaar ook dikwijls advies. Sommige hebben al een moeilijke weg afgelegd en vertellen de valkuilen en ook de oplossingen aan elkaar.

Info

Waar Weggevoerdenstraat 35
9200 Sint-Gillis-Bij-Dendermonde (Dendermonde)

Hoe geraak ik hier?