U bent hier:

Hofkamer

Locatie Monument

De schitterende Hofkamer, in de tuin van Erfgoedhuis den Wolsack, is sinds eind 2017 volledig gerestaureerd. Vanaf nu kan ook jij komen genieten van deze indrukwekkende, verborgen schat in het historisch hart van Antwerpen.
De openstelling van de Hofkamer gebeurt in het kader van het project Vlaamse Meesters in situ, van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen. Tijdens het toeristisch seizoen van 2019 openen in heel Vlaanderen meer dan 40 sites waar werken van Vlaamse Meesters uit de 15e, 16e en 17e eeuw nog te beleven zijn op hun oorspronkelijke plek.

De Hofkamer wordt nu, tijdens de zomer, al opengesteld als voorproefje. Zoek een plaatsje op onze grote poef en droom weg onder de Goden op de Olympusberg, de grootste plafondschildering op doek van Europa. Een informatiezuil met touchscreen geeft je alle nodige informatie over het imposante werk.

PRAKTISCH
Openingsuren: Elke woensdag en vrijdag van 14u tot 16u, elke eerste en laatste zaterdag van de maand van 14u tot 16u. Laatste toegang om 15u30.
Reserveren is verplicht. Stuur minstens 24u voor je bezoek een mailtje naar reservaties@herita.be
Prijs: € 5 per persoon, te betalen aan de kassa

Opgelet: draag geen hakken voor je bezoek aan de Hofkamer. De vloer op de gelijkvloerse verdieping is broos en wordt beschadigd door schoenen met hakken.

Info

Waar Oude Beurs 27
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

reservaties@herita.be
Trefwoorden Hofkamer, Monument, Plafondschilderij, Vlaamse Meesters