U bent hier:

Grote boomplantactie in Mechelen-Noord

Locatie Natuurgebied of park

Op 19 november maken we samen een nieuw bos in Mechelen-Noord. Die dag moeten er 5.000 boompjes gepland worden, en daar kunnen we veel helpende handjes bij gebruiken!
Met deze aanplanting aan de Liersesteenweg verbinden we de bestaande boomstrook aan de R6 en de oude bossen van kasteel Kauwendaal met elkaar om zo uit te groeien tot een solide bos op de grens met Sint-Katelijne-Waver.
Je bent welkom op zondag 19 november vanaf 10u00, liefst met een spade of handschepje, wij zorgen op voorhand voor de plantputten. En neem gerust je familie, je buren, je vrienden, je collega’s of zelfs de hele jeugdbeweging mee! Na de inspanning kan je bekomen en bijpraten met een warm drankje aan onze tent.
Ook kan je een bewegwijzerde route volgen om stadsbos Kauwendaal te verkennen. Ga je liever met een gids op stap? Van 13u30 tot 16u zal een gegidste rondleiding doorgaan waarbij je meer te weten komt over de natuur in Kauwendaal, de toekomstplannen voor het domein en het strategisch project ‘Open ruimte in en om Mechelen’. Je kan je inschrijven voor deze wandeling door een mail te sturen naar: myrtle.verhaeven@rlrl.be.
Je bereikt het gebied via het veldweggetje ter hoogte van Liersesteenweg 452 aan bushalte Groot Veld, tegenover frituur R6. Door de werken aan de R6 is de Liersesteenweg op die dag waarschijnlijk nog altijd éénrichtingsverkeer stad uit, en is er mogelijk hinder ter hoogte van de uitgang van het nieuwe ziekenhuis. Te voet of met de fiets zal je hier echter geen last van hebben, de auto kan je langs de Liersesteenweg kwijt.
Tot dan!

Info

Waar Liersesteenweg 452
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

natuurpunt.kauwendaal@gmail.com
Trefwoorden boomplantactie, #natuurpunt, Dag van de natuur