U bent hier:

FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Locatie Museum Museum of galerij

Het Fotomuseum (FOMU) in Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van De Museumstichting. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.
In een open huis treedt het FOMU in dialoog en interactie met zijn publiek om de passie voor en kennis over fotografie te verspreiden. Geƫngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor experiment en vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in talrijke jongerenprojecten, kleinere exposities, een magazine,
portfolio kijkdagen.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, van het prille begin tot vandaag, met een totaal van 3 miljoen objecten. Het FOMU bezit onder meer een eigen restauratie- en inlijstatelier, een bibliotheek met leeszaal en een nieuwe Collectietoren. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten voor het publiek.

Info

Waar Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Openingsuren
  • Dinsdag - zondag van10:00tot18:00
info@fomu.be
+32 3 2429300
Trefwoorden TVL Topactor, Museumpas, museumPASSmusees, niet specifiek voor jongeren, jongerentip

Agenda

Toon volledige agenda van FOMU - Fotomuseum Antwerpen


Je museumpas-voordeel!

Met je museumpas bezoek je dit museum gratis. Koop 'm online of aan de balie.

Ontdek de museumpas