U bent hier:

Fietszoektocht Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

Locatie Natuurgebied of park

Fietszoektocht met Natuurpunt Moervaart-Zuidlede

Natuurpunt Moervaart-Zuidlede richt voor de 19de keer een fietszoektocht in die doorgaat van begin juli tot en met 23 september 2018. Het is prettig fietsen door de natuur. Onderweg kan je zoeken naar de antwoorden op 20 vragen, 10 foto's en 1 algemene vraag. Het traject is een fietslus, je kan starten op een 7-tal plaatsen. Zie de instapmogelijkheden in de routebeschrijving.


Deelnemingsformulieren zijn te koop op diverse plaatsen, raadpleeg onze website www.heidebos.be of mail naar vanackernorbert@gmail.com.


Antwoordformulieren dienen uiterlijk op 23 september om 20h00 binnen te zijn op volgend adres:

Norbert Van Acker, Persijzerstraat 23, 9080 Zaffelare. Enkel de originele, genummerde antwoordformulieren met rode stempel die duidelijk en leesbaar zijn ingevuld, zijn geldig.


De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 19 oktober 2018 om 20h00 in het Woon-en Zorgcentrum Sint-Vincentius, Kan. P. J. Triestlaan , 4 te Zaffelare. Op het programma staat: natuurreportage met spreker, pauze, presentatie met de correcte antwoorden, prijsuitreiking en gelegenheid tot napraten.


De algemene vraag vind je achteraan de routebeschrijving.


Schiftingsvraag : De Belgische Lottotrekking van zaterdag 29 september: doe een gok, maak de som van de 6 winnende nummers, vermenigvuldig deze som met het reservegetal en schrijf je resultaat op in het vakje ‘schiftingsvraag’.


Een gouden raad: begin tijdig aan de fietszoektocht. Zo heb je nog de tijd om de tocht een tweede maal te doen en kan je gemakkelijker de ontbrekende antwoorden terugvinden.


We kozen voor een tocht langs landelijke en fietsvriendelijke wegen. De plaatsen waar verkeersdrukke wegen moeten gekruist worden, zijn aangeduid met ‘voorzichtig’. Iedere deelnemer wordt geacht zich aan de verkeersregels te houden en zo te zorgen voor de eigen veiligheid.


Het is altijd interessant te weten dat informatiepanelen langs het traject een dankbaar gegeven zijn om een vraag over te stellen. Je passeert dit jaar de prehistorische site met de restanten van de Boudelo abdij. Op een andere plaats zal je de restanten van het hof van Koudenborm zien, gebouwd in de 16de eeuw, deels in de 17de eeuw. Het behoorde toe aan de Boudelo abdij.


Veel fietsplezier en zoeken maar!


Verkooppunten in Wachtebeke:

Bakkerij Veerle en Bart, Dorp 57
Noi Quattro, dagbladhandel, Smishoek 3
Bakkerij t’Kramiekje, Stationsstraat 65
Apotheek Smishoek, Smishoek 6
Moervaarthoeve, taverne/restaurant, Peene 5b

Info

Waar Peene 5b
9185 Wachtebeke

Hoe geraak ik hier?