U bent hier:

Dorpskom van Loenhout

Locatie Cultuur- of ontmoetingscentrum

H.Quirinusprocessie te Loenhout.
De H.Quirinusprocessie van Loenhout heeft een jarenlange traditie die elk jaar op de eerste zondag van mei plaats heeft. Dit jaar gaat deze processie uit op zondag 6 mei omstreeks 11.00 uur.
Elk jaar wordt er veel aandacht besteed aan de samenwerking tussen de Quirinusvereniging, de parochie, de school en de verschillende verenigingen. Het is uniek hoe universeel de bevolking van de verschillende groepen telkens weer tot stand komt waar zowel de kinderen, de jeugd en volwassenen hun plaats innemen om de processie de uitstraling te geven die het verdiend.
Voor het bevolken van onze processie kunnen we reeds vele jaren beroep doen op ruime opkomst van de kinderen van ’t Blokje, de muziekmaatschappijen harmonie “De Heidegalm en de fanfare St.-Lucia, het parochiaal zangkoor Cantate Domino en de vele verenigingen van Loenhout. We zijn hen dan ook dankbaar en waarderen hun inspanningen om ieder jaar klaar te staan op deze hoogdag.
Om onze Quirinusprocessie de nodige luister te geven nodigen wij iedereen uit om deel te nemen aan de viering en verering van de H.Quirinus op zondag 6 mei met aanvang 10.00 u. in onze parochiekerk. Na de viering omstreeks 11.00 u. zal bij droog weer de processie uitgaan.

Info

Waar Huffelplein zn
2990 Loenhout (Wuustwezel)

Hoe geraak ik hier?

0472725060