U bent hier:

De Rupse

Locatie Bibliotheek of documentatiecentrum

Perstekst | opening fietsbieb Poperinge 03/03/18
Fietsbieb opent uitleenpunt in Poperinge
Op 03 maart 2018 opent fietsbieb Poperinge feestelijk z’n deuren. In de fietsbieb kan je tegen een prijsje tweedehandse kinderfietsen ontlenen. Het project is een samenwerking tussen beweging.net Poperinge, en OCMW Poperinge en VTI Poperinge.
Ouders weten het al langer: een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk vehikel, vaak komen er flink wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan…

De fietsbieb helpt…
Fietsbiebers hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets ontlenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. En is zoon/dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij een ander modelletje of een fiets met een hipper kleurtje? Dan mag je de ontleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Een heel jaar lang!

Je kunt een fiets lenen voor €20 fietsgeld per jaar en €20 waarborg per fiets. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber en hoeft enkel nog de waarborg te betalen. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt vlug een nieuw leven. Ook wie geen fietsje wenst te ontlenen, maar gewoon het project wil steunen kan fietsbieber worden door jaarlijks €10 biebgeld te betalen.

Op 03 maart 2018 is fietsbieb Poperinge de eerste keer open. Het wordt een gezellige plaats waar je je welkom bent en waar vrijwilligers klaar staan om je te helpen. De fietsbieb zal voortaan elke 1ste en 3 de zaterdag van de maand open zijn van 14 uur tot 16 uur en zit in de Rupse Ieperstraat 157 te Poperinge (ruilwinkel OCMW).

Vooraleer de fietsen uitgeleend worden zorgt de fietsbieb er voor dat de fietsjes op punt staan en zo nodig hersteld worden. Dat gebeurt door lokale vrijwilligers en in samenwerking met het VTI Poperinge.

Er is meer…
Het project speelt in op het nieuwe delen en wil het fietsen stimuleren. Bij kinderen maar ook in gezinsverband. Fietsen is immers niet alleen gezond maar ook goed voor het milieu. Daarom zetten wij ons in op hergebruik. Niet ‘kopen, kopen, kopen’, maar delen is ons motto!

Fietsbieb Poperinge is ondertussen de 15de fietsbieb in West-Vlaanderen.Gezocht!
De fietsbieb zoekt ook naar gedreven vrijwilligers.

Sleutel je graag én met kennis van zaken aan fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Zie je de organisatie van een workshop ‘zelf sleutelen aan je fiets’ wel zitten? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de fietsbieb enkele uren per maand open te houden? Wil je de fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën voor fietsvriendelijke activiteiten? … Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de fietsbieb.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan, of die een kinderfiets staan hebben die ze graag aan de fietsbieb willen schenken kunnen contact opnemen met Marc Devos, poperinge@fietsbieb.be, 0475/28 92 31.

Ps: wensen jullie een foto aan het artikel toe te voegen? Neem gerust contact op met Michaël Depestel.

Info

Waar Ieperstraat 157
8970 Poperinge

Hoe geraak ik hier?

0475/28 92 31