U bent hier:

De Roma

Locatie

Neem een kijkje in de oude projectiecabine van De Roma die werd omgetoverd tot mini-museum! Hij werd dankzij Cinemuzee waarheidsgetrouw ingericht zoals het er begin 1950 moet hebben uitgezien, inclusief projectoren (geschonken door het gemeentebestuur van Hemiksem) en inrichting uit deze periode. De bezoeker zal tevens aan de hand van foto's en beeldmateriaal de evolutie van de projectietechniek kunnen bekijken. Vzw Cinemuzée ijvert voor het behoud van ons cinemaverleden als erfgoed, restaureert oude projectoren, en organiseert themavoordrachten en rondleidingen.
In de foyer op de eerste verdieping ontsluiten we een ander stukje geschiedenis van onze zaal: je kan onze originele posters bewonderen van enkele legendarische concerten uit de jaren 70 en 80: Ellen Foley, Iron Maiden, Janis Ian, Japan, Kayak, Manfred Mann's Earth Band, Mott The Hoople, Oh Calcutta (film), Robert Palmer, Roxy Music, Ry Cooder, Saxon en Whitesnake. Wij denken ook aan de toekomst: ontdek onze nieuwe groendaken!
In onze foyer kan je gezellig nakeuvelen met koffie en taart, een frisse pint of een lekkere kom soep. Bovendien kan je die dag tickets aan kortingsprijs kopen voor alle concerten en voorstellingen van het nieuwe seizoen.

Info

Waar Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Voorzieningen op deze locatie:

  • Ringleiding
  • Voorzieningen voor rolstoelgebruikers
info@deroma.be
03 600 16 60
Trefwoorden Klassieker, Herbestemming en restauratie, infopunt, Open Monumentendag 2016, klassieker, herbestemming en restauratie, Infopunt