U bent hier:

De Kleiput

Locatie Museum of galerij

Het congrescentrum van het Psychiatrisch Ziekenhuis heeft zijn naam niet gestolen. De Kleiput werd begin jaren 1980 opgetrokken op de rand van de kleiwinningsput van de voormalige steenbakkerij Ter Elst.
De Kleiput is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek in de gemeente. Er worden niet alleen medische, academische en wetenschappelijke congressen en vergaderingen georganiseerd, maar het fraai ingerichte gebouw functioneert ook als exporuimte en als gelegenheidsruimte voor evenementen die toegankelijk zijn voor een breed publiek. De openheid van het congrescentrum naar de buitenwereld is een bewuste keuze in het traject naar het doorbreken van de barrières tussen psychiatrisch ziekenhuis en maatschappij.

Op Open Monumentendag loopt hier een expo rond moderne kunst. Je vindt hier ook de infostand van het Psychiatrisch Ziekenhuis. Je kan er ook terecht kan met je vragen rond ons monumentenprogramma.

De Kleiput is ook het startpunt van de wandelingen door de campus.

In De Klei kan je op Open Monumentendag genieten van een smakelijke en uitgebreide brunch. De opbrengst ervan gaat naar vzw Suyana Peru. Vooraf reserveren is verplicht. Meer info vind je op www.pz-duffel.be

Info

Waar Stationsstraat 22c gebouw 18
2570 Duffel

Hoe geraak ik hier?

ingrid.moerman@emmaus.be
Trefwoorden owner-omd-2017, Industrieel erfgoed, Brochure gratis, Reservatie verplicht, Open Monumentendag 2017, omd-2017-official, herbestemming en restauratie