U bent hier:

De Bathyscaaf

Locatie Cultuur- of ontmoetingscentrum

Zaterdag 18/02/ '17 20u 't Kasteeltje Stationstraat 7, Denderleeuw
Zondag 19/02/ '17 11u De Bathyscaaf Meuleschettestraat 74, Aalst
Zondag 19/02/ '17 19u Ten Huize Rebecca ,Ring Oost 12b Ninove

CAROLL VANWELDEN “Portraits Of Brazil”

Caroll Vanwelden – vocals; Hans Van Oost – gitaar;
Mario Vermandel – contrabas; Luc Vanden Bosch – drums, percussie;

Caroll Vanwelden, afgestudeerde aan de gerenommeerde Londense Guildhall School of Music & Drama, werd in 2012/2014 voor haar beide CD’s (Shakespeare & Jazz) met veel enthousiasme opnieuw ontdekt en bracht zich daarmee in het middelpunt van de belangstelling. “Als zangeres, als pianiste, maar vooral ook als componiste toont ze ons haar bijzonder originele en eigen aanpak die de muziekliefhebber blijft verrassen”, zei de laaiend enthousiaste Mauretta Heinzelmann (PlayJazz). Meteen nomineerde ze CD’s bij hun verschijnen tot ‘album van de week’ bij de Norddeutscher Rundfunk (NDR). Niet minder geïmponeerd is Thomas Hintze van „Stereo“ magazine die de CD’s bekroont tot ‘CD van de maand’ en ‘Hoogtepunt voor Muziekliefhebbers’.

Na ondertussen 5 albums uitgebracht te hebben onder haar eigen naam, toont deze Belgische artieste met haar nieuwste album haar grote passie voor Braziliaanse songs en interpreteert deze op haar geheel eigen manier en stijl.

Caroll Vanwelden zingt in het Frans, Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Voor dit project heeft ze ook nog Portugees geleerd zodat ze haar lievelingssongs in de oorspronkelijke taal opnemen kon. Sinds haar jeugd is Caroll overtuigde fan van Ivan Lins en Joao Gilberto. Tot haar lievelingsplaten behoort “Elis & Tom” (Elis Regina en Tom Jobim). De manier waarop Braziliaanse artiesten harmonisch en ritmisch moeilijke songs zo brengen dat ze toch lichtvoetig blijven, heeft haar steeds mateloos gefascineerd en geïnspireerd. “Braziliaanse muziek heeft voor mij iets snoezigs, intiems en vertrouwd, en is tegelijk echter ook zeer intensief en zeer melancholisch en precies zo wilde ik mijn album maken.” zegt Caroll.

Geheel bewust heeft ze aldus voor een kleine bezetting gekozen: gitaar, contrabas en drums. Caroll’s muzikale motto “less is more” weerspiegelt zich duidelijk in de akoestische sound van het album en dat de muzikanten elkaar reeds lang kennen en goed bevriend zijn, reflecteert zich in de intimistische en stemmingsvolle sfeer van het album.

Terwijl de subtiele en zeer muzikale begeleiding van Hans Van Oost haar warme en expressieve stem ondersteunt, laat Mario Vermandel zijn contrabas ‚grooven’ en draagt Luc Vanden Bosch, die voor de accentuering van de Braziliaanse ritmes zorgt, met zijn subtiele percussie en drums bij tot de meesterlijke klankrijkdom van de band.

Met „Portraits of Brazil“ bewijst Caroll Vanwelden eens te meer op een gevoelsvolle en levendige manier haar schijnbaar onuitputtelijke creativiteit!

“Caroll Vanwelden is er opnieuw in geslaagd een parel voor jazzliefhebbers te produceren.”

Info

Waar Meuleschettestraat 74
9300 Aalst
Openingsuren
  • Zondag van11:00tot13:00
info@jazzmadd.be
0495 121447

Agenda

Toon volledige agenda van De Bathyscaaf