U bent hier:

Begijnhof Hasselt, blik op de toekomst

Locatie Archeologische Site

Op Open Monumentendag (zondag 9 september) organiseren de provincie Limburg, de stad Hasselt en de UHasselt een publiek toonmoment waarop de plannen voor het nieuwe open Begijnhof aan het brede publiek worden voorgesteld en het Begijnhof bezocht kan worden.
Een vrij toegankelijk Begijnhof in het hart van Hasselt
Er werd de voorbije maanden hard gewerkt aan een nieuwe visie voor het Begijnhof van Hasselt. Samen werd er gezocht naar een kwalitatieve en duurzame bestemming voor het Begijnhof en zijn erfgoedwaarden. Want erfgoed dat leeft, dat deel uitmaakt van het stedelijk weefsel, dat een functie heeft, … blijft bestaan.
De Begijnhofsite bekleedt een unieke plaats in het centrum van de stad Hasselt, maar zijn waarde wordt momenteel onderbenut. In de toekomst zal de Begijnhofsite een plek worden waar drie functies gecombineerd worden en elkaar versterken, namelijk rust, beleving en creatie. Kortom … een open, toegankelijk Begijnhof dat klaar is voor de toekomst. Het Begijnhof moet een ontmoetingsplek worden waar de Hasselaar graag vertoeft en terecht fier op is.
Maak kennis met het nieuwe, open Begijnhof
Op zondag 9 september kan u het Begijnhof verkennen via een wandelroute doorheen de Begijnhofhuisjes. In de Kapittelzaal (huisje 1) kan u terecht voor een expo rond het nieuwe ontwerp met maquettes, inspiratie- en simulatiebeelden.

Info

Waar Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Trefwoorden Uitzonderlijk open, Herbestemming en restauratie, Europees thema, Archeologie, Infopunt, eerstedeelname2018, beschermd monument, owner-omd-2018, Open Monumentendag 2018, omd-topper-2018