U bent hier:

Atelier en sculptuurmuseum Nick Ervinck

Locatie Museum of galerij

Ervinck werd in 1981 geboren in Roeselare en groeide op in Kortemark.
Vanaf zijn vijftiende studeerde hij aan de Kunstacademie van Brugge en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Hij ontwikkelde een eigen beeldtaal waarbij hij nieuwe media met de traditionele beeldhouwkunst combineerde. Na zijn afstuderen startte hij met een eigen team in zijn studio gebaseerd in Lichtervelde.

Ervinck creëert, naar eigen zeggen, een dialoog tussen ambacht en technologie en tussen het virtuele en het fysieke. Zijn vormen zijn geïnspireerd door het werk van Henry Moore (1898-1986), Barbara Hepworth (1903-1975) en Hans Arp (1886-1966). De futuristische blob-architectuur (een term van Greg Lynn) en de werken van Zaha Hadid inspireren hem eveneens. Ervinck gebruikt veelal de kleur geel in zijn werk, maar ook wel andere kleuren.

In 2008 bedacht hij in opdracht van de Stichting Liedts-Meessens twee terrassen voor die zijn site in de Gentse Zebrastraat sierdenen. Het werd het werk WARSUBEC. Nadien volgden monumentale werken binnen publieke en private collecties, onder andere: NARZTALPOKS (Ons Erf, Brugge), LUIZADO (Gallo-Romeins Museum, Tongeren), IMAGROD (Milho, Oostende), CIRBUATS (Een grote gele "blob" in de vorm van een stoel in de Zebrastraat, Gent, waarin een bar is gevestigd, EGNOABER (Emmen). Voor het NK Wielrennen in Emmen in 2015 ontwierp Ervinck de trofee, getiteld ENNERNEISE.

In 2016 ontwierp hij de trofee voor de wielerkoers Gent-Wevelgem.

Ervinck onderzoekt naast zijn meer conventionele werk ook de artistieke mogelijkheden van de digitale revolutie. De grenzeloosheid van de virtuele ruimte wil hij tastbaar maken met de complexe vormen van 3D-prints die onmogelijk manueel te maken zijn (bijvoorbeeld AGRIEBORZ uit 2009). Ervinck laat 3D-prints, animatievideo’s, digitale en ‘gewone’ tekeningen interactie met elkaar hebben. Eind 2012 hield hij een tentoonstelling in het Gallo-Romeins museum van Tongeren waarin hij een confrontatie presenteerde tussen de Romeinse wereld en de digitale media.

Voor meer info: www.nickervinck.comPRAKTISCHE INFORMATIE


Reservatie kan gebeuren via e-mail bij: mieke_vanhoutryve@hotmail.com
Het is nodig om voor deze rondleiding te reserveren omdat het aantal deelnemers beperkt is.

of op 0479/800 576 (u kan gerust ook een boodschap inspreken).Toegang: gratis voor leden; 5 Euro (ter plaatse te betalen) voor niet-leden.

Jongeren: -25j: 2 Euro

Het atelier bevindt zich op een kleine 10 minuten wandelen van het station van Lichtervelde, via achterzijde uitgang via parking.

Info

Waar Kortemarkstraat 67
8810 Lichtervelde
mieke_vanhoutryve@hotmail.com, mieke_vanhoutryve@hotmail.com
0479/800 576, 0479/800 576