U bent hier:

Amaru

Locatie Winkel

Amaru is dé ecologische handwerkwinkel van de Kempen! Je vindt er allerlei wollen en katoenen garens, breinaalden, haaknaalden, ....
Workshops worden regelmatig georganiseerd voor jong tot minder jong, voor beginners tot gevorderden.
Waarom doe ik wat ik doe?
Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel simpel: ik wil, zoals de meeste ondernemers in hun vakgebied, mijn steentje bijdragen om de wereld een beetje te verbeteren. Mijn steentje is het handwerken verduurzamen op een hippe manier, weg van het stoffige, geitenwollensokken imago. Die missie kwam er niet vanzelf: járen geleden leerde ik handwerken op school in het eerste leerjaar en daarna werden mijn skills verbeterd door mijn grootmoeder tijdens haar handwerkclubje op woensdagnamiddagen. Zoals zoveel vrouwen in die tijd (de jaren 80), kwam mijn grootmoeder samen met haar vriendinnen om aan hun pronkstuk te werken. Ik zat daar als klein meisje maar al te graag bij om mee te snoepen van al dat moois. Het is waarschijnlijk daar dat mijn handwerkpassie begonnen is. Ook mijn moeder kon (en kan) kleren maken als de beste. Vanachter haar naaimachine toverde ze de mooiste kleedjes, broekrokken en vestjes voor mij. Creativiteit van de hoogste plank bij ons thuis dus. Ik heb geluk gehad met zo’n 2 voorbeelden!
Na mijn lagere schoolperiode werd het handwerken in de kast geborgen om weer op te duiken toen ik kinderen kreeg. Mutsjes, sjaaltjes, truitjes, …. Alles om ter schattigst. Toen werkte ik meestal met gangbare garens, maar tijdens die kleine-kinderen-tijd is er veel veranderd in mijn leven op gebied van gezondheid en voeding. Ik ontdekte de alternatieve kant van de zaken, zoals homeopathie, de weldaad van etherische oliën, biologisch eten, korte voedselketen, … Je zal wel herkennen dat, eens je in de ‘alternatieve stroom’ geraakt, je steeds gaat verdiepen en uitzoeken en ervaren en je steeds verder gaat in het ecologische en duurzame… Zo kwam ik ook bij het handwerken op de biologische, ecologische en fairtrade garens uit na het lezen van enkele artikels over chemische verf en allergieën, over schapenhouderijen die de schaapjes gebruikten als wolfabrieken en daaronder zeer te lijden hebben, … Dat alles zette mij aan het denken en ik ging dus op zoek naar weer die ‘alternatieve stroom’, deze keer toegespitst op duurzaam handwerken en ondernemen.
Omdat ik in de winkels hier in de Kempen niet kon vinden wat ik zocht, besliste ik enkele jaren geleden om zelf een winkel op te starten. Na heel wat wikken en wegen, nam ik in oktober 2016 de grote stap en opende Amaru, dé ecologische handwerkwinkel van de Kempen, mijn eigenste snoepwinkel! 😊
Workshops geven is voor mij onlosmakelijk verbonden met de winkel en is één van mijn grootste passies. Mijn ervaringen delen en anderen enthousiasmeren is mijn lang leven. Kinderen hun creativiteit weer laten ontdekken, volwassenen terug op het spoor zetten (want die hebben het nog wél geleerd in de lagere school…), daar geniet ik met volle teugen van!
De lichtjes in de ogen, de voldoening van eenieder, het oprecht trots zijn op de eigen prestatie, ‘schone’ producten aan de man, vrouw en kinderen brengen, dààrvoor doe ik wat ik doe.

Info

Waar Korenbloemlaan 12 C
2460 Lichtaart (Kasterlee)

Hoe geraak ik hier?

Voorzieningen op deze locatie:

  • Assistentie
info@amaru.be
0497209278