U bent hier:

WIN 5 dvd's van flamenco-koning Vicente Amigo!

Grammy

Liefhebbers van de flamenco weten het al lang: de Spaanse gitarist Vicente Amigo werd nog maar pas genomineerd voor de Grammy voor 'Best Flamenco Album of the Year'. Geen wonder: nieuwe album Memoria de los Senti​d​os oogstte in de pers alleen maar superlatieven. Amigo wordt geroemd als een integere muzikant die dicht bij zijn grote voorbeeld Paco de Lucia staat, maar het grote publiek herkent zijn muziek vooral van de soundtrack van Pedro Almodovars film Habla con Ella.

Flamenco-held

Toen Amigo op jonge leeftijd begon met gitaar spelen, had hij geen idee dat hij zou uitgroeien tot een van de grootste flamencohelden van zijn tijd. Vicente treedt op over de hele wereld met zijn melodische, warme klanken die hij met onwaarschijnlijk gemak uit zijn gitaar tovert.

Sevilla olé!

Begin september speelde hij tijdens de jaarlijkse Flamenco Biënnale in Sevilla voor het eerst enkele nieuwe nummers van zijn album. De Spaanse pers jubelde over dit optreden als een van de spannendste van de biënnale. Met Memoria de los Sentidos keert Vicente terug naar de essentie. Het album bevat onder meer niet eerder door hem gespeelde stijlen zoals ‘seguiriyas’ en ‘tarantas’ en een eerbetoon aan Paco de Lucía met Requiem.

Win!

Vicente Amigo komt Memoria de los Senti​d​os binnenkort voorstellen in De Roma (12/12), maar wij geven nu al 5 dvd's weg van Patios de Cordoba, een live opname van Amigo's concert in Cordoba. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met dinsdag 12 december, de dvd's worden kort erna opgestuurd.

Proeven van de sfeer doe je alvast  hier.