U bent hier:

WIN 15 pasjes voor de Nocturnes van de Brusselse Musea!

Dolle donderdagen

Zoveel mooie musea en boeiende expo's, zo weinig tijd... De Brusselse Musea helpen je een handje met het oplossen van je probleem: vanaf 14 september tot 7 december stellen minstens 5 musea op donderdagavond van 17u tot 22u hun deuren open voor het publiek.

Museumbezoek met een plus

Zo'n nocturne heeft heel wat voordelen: een rustige sfeer, een democratische prijs en een gevarieerd pakket activiteiten: rondleidingen, workshops, demonstraties, ontmoetingen met conservatoren, enz. Dit jaar voorzien heel wat musea ook een hapje of een drankje. 

Nieuwkomers

Heel wat nieuwe musea springen dit jaar op de kar: het Huis van de Europese Geschiedenis, de Garderobe van Manneken-Pis en D’Ieteren Gallery doen voor de allereerste keer mee aan de nocturnes. Het Wiertz Museum, het Joods Museum van België, de Hallepoort en het Muziekinstrumentenmuseum zijn opnieuw van de partij na enkele jaren afwezigheid.

Aftrap

De feestelijke aftrap van de Nocturnes vindt plaats op 14/09/2017 met een grote gratis vernissage in Molenbeek, in La Fonderie en in het MIMA. Op het programma tijdens deze openingsavond: rondleidingen, ateliers, een Museumdorp, muziek en bubbels!  

Win!

UiTinVlaanderen.be geeft 15 duo's weg voor de Nocturnes van de Brusselse Musea. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met maandag 11 september, winnaars krijgen hun duopasses nog dezelfde week toegestuurd.