UiT met Orlando

 • Naam: Orlando Verde
 • Afkomstig uit: Venezuela
 • Woont te: Antwerpen
 • Leeftijd: 36 jaar
 • Werkt/studeert/wijdt zich aan...  films maken
 • Gepassioneerd door film en de mindere literaire genres
 • Extra: Noemt zichzelf mestieze melomaan, verwend kind... maar vertelt eigenlijk vooral graag verhaaltjes. :-)

Ontdek de UiTtips van Orlando voor deze maand

 • Otarkino

  film

  11 september - Een van de leukste dingen die ik in de voorbije maanden gedaan heb is Otarkino, een samenwerking tussen een 'food collective' en een filmcurator. Elementen uit de film(s) worden verwerkt in het menu en geserveerd op het juiste moment om de filmervaring te versterken met smaken en geuren. Niet alleen is het concept leuk, het is zo geweldig en lekker uitgewerkt dat het een fascinerende avond wordt. Op 11 september  zullen ze u verwennen om 18u stipt in Het Bos, de reïncarnatie van het verdwenen en anarchistische Scheld'apen. Aantal plaatsen is ZEER beperkt.

  Meer details
 • Barrio Cantina Food Truck Festival

  festival

  12 t.e.m. 14 september Gent, Zebrastraat 19 t.e.m. september Scheldekaaien Antwerpen. In Venezuela noemen we dat 'Calle del hambre' (Hongerstraat): een enorme diversiteit aan gerechten en keukens (en kwaliteit, of course) in de vorm van een parking voor food trucks. Vaker dan niet zijn de prijzen zeer solidair. Als het niet lukt bij de eerste keer, heb je nog een paar dagen om iets heel lekker te ontdekken.

  Meer details
 • UFA Film Nights

  film

  15 t.e.m. 17 september - Filmklassiekers met live-muziek. Een onfeilbare formule. Zeker als Michael Nyman een van de verantwoordelijken is die voor de soundtrack zal zorgen.

  Meer details
 • The Recycled Orchestra

  CONCERT

  20 september - Uit Paraguay komt een statement van formaat: omringd door een vuilnisbelt, de jongeren van The Recycled Orchestra maken instrumenten (en muziek!) met vuilnis. Wat een manier om een zorgwekkend en universeel probleem op internationaal niveau aan te klagen.

  Meer details
 • De zaak van de dieren tegen de mensen

  Dans & Theater

  24 september - Ik vond Avatar geen goede film. Er was toch een idee dat ik fascinerend vond: het idee dat 'de natuur' als een geheel zou kunnen reageren op de vernietiging die door de mensheid wordt aangericht. Ik hoopte dat idee ooit prominent te zien, verwerkt in een film of zo. Vanaf 24.09 staat De zaak van de dieren tegen de mensen op de planken van HETPALEIS. Een tekst van Rachida Lamrabet, gebaseerd op een 1000 jaar oude klassieker uit de Araisch-islamitische filosofie, geregisseerd door Dimitri Leue.

  Meer details
 • Fikry en Kader

  literatuur

  26 & 30 september - De diversiteit kleurt ook de Nederlandse taal! Literaire duizendpoot Fikry El Azzouzi, stelt zijn nieuwe roman voor, Drerrie in de nacht @ Arenberg. Kader Abdollah zal een paar dagen later, 30.09 @ Vooruit Gent, zijn nieuwe roman Papegaai vloog over de IJssel voorstellen. Phara de Aguirre zal het gesprek in goede banen leiden.

  Meer details
 • Cartoon's

  film

  Permanent - Cartoon's (en alle andere arthouse cinema's in heel Vlaanderen!): alternatieve filmzalen zijn een bedreigde diersoort. Niet alleen omdat hun filmaanbod niet meteen gedreven wordt door commercieel succes, maar ook omdat we, de kijkers, minder en minder uit onze zetel geraken. De enige oplossing: ga naar de film! En om zeker te zijn dat de moeite beloond zal worden, vertrouw uw alternatieve filmzaal: ze stellen hun klanten zelden teleur.

  Meer details

Ontdek ook hun UiTtips

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play