Tips voor kinderen

 • Werkplekken

  expo
  7+

  Hoe ziet het bureau van een illustrator eruit? Schrijven schrijvers beter met een pen, een typmachine of een laptop? Het Literair Museum bouwde de werkplekken van o.a. Gerda Dendooven en Bart Moeyaert na. Laat je kinderen ontdekken hoe hun lievelingsboek gemaakt wordt.

  Lees meer
 • Meneer Porselein

  theater
  6+

  t.e.m. 18 oktober - De postbode neemt je mee op zijn ronde. De volgende brievenbus is die van meneer Porselein, een zonderling die in een vreemde hut woont en aan een ruimteschip timmert. Maak je op voor een bijzondere ontmoeting die kinderen doet schaterlachen en volwassenen diep ontroert. Een Studio Orka-klassieker.

  Lees meer
 • Schommelstoel

  dans
  3+

  t.e.m. 12 april - Naar schatten zoeken op zolder is altijd spannend. Twee dansers gaan op ontdekkingstocht. Als ineens de schommelstoel begint te bewegen, is niets nog wat het lijkt. Dankzij de grappige special effects lijk je naar een tekenfilm te kijken. Grappig!

  Lees meer
 • Wij!/Zij!

  9+

  t.e.m. 11 oktober - Tien jaar geleden werden in Beslan 1100 kinderen en hun leerkrachten gegijzeld. Het drama wordt nu met veel gevoel voor humor en onbevangenheid onder de loep genomen. Wat als je toevallig tot de het verkeerde kamp behoort, en wie zet eigenlijk die 'wij' tegenover 'zij'? 

  Lees meer
 • Peter en de Wolf

  CONCERT
  8+

  28 september - Tsjaikovsky’s heerlijke balletmuziek is al generaties lang een plezier voor jong en oud - Brussels Philharmonic verdubbelt dat plezier, door Peter en de Wolf twee keer op te voeren. Een eerste versie is de originele versie, een tweede keer krijg je een animatiefilm te zien. Tweemaal hetzelfde sprookje, maar twee totaal andere ervaringen.

  Lees meer
 • Snipperdagen

  theater
  6+

  t.e.m. 15 maart - “Een klein fris bommetje in het Vlaamse jeugdtheater,” aldus de pers. Drie acteurs spelen vadertje en moedertje. Ze brengen een tragikomische Fisher Price-versie van wat volwassenen doen. Dagelijkse taferelen ontsporen in dans en muziek, en ten slotte raakt zelfs de zwaartekracht het spoor bijster…

  Lees meer
 • Gent Undercover

  Spel
  8-12

  Alarm! Een criminele bende maakt jacht op de kunstschatten van Gent. De reserche vraagt jullie hulp: download het spel op je smartphone of tablet en probeer de boeven te klissen. Ondertussen krijg je alle points of interest in Gent te zien. Hang eens de toerist uit op een actieve manier!

  Lees meer
 • Blotevoetenpad

  Wandelroute
  Alle leeftijden

  Trek je schoenen uit en verken de natuur op blote voeten. Lekker door de modder, zacht zand of kriebelend gras. Het bijzondere pad kronkelt door een afwisselend landschap. Je vindt er ook een doolhof. Hop met de benenwagen! De wandeling begint aan bezoekerscentrum De Lietenberg.

  Lees meer
 • Luisterroute door Hasselt

  Wandelroute
  8+

  Samen met Warre Borgmans en Ianka Fleerackers ontdekt je kroost de stad Hasselt op een andere manier. Vertrouwde plekken blijken een hele geschiedenis te verbergen. En wie is de geheimzinnige figuur, die de kinderen door de wandeling leidt?

  Lees meer
 • De koningin zonder land

  theater
  7+

  t.e.m. 29 oktober - Een prinses die door muren kan kijken, op stelten loopt en de toekomst kan voorspellen? In de wonderlijke muziektheaterproductie De koningin zonder land kan het allemaal. Paul Verrept schreef een poëtische tekst die van muziek werd voorzien door componist Wim Henderickx.


  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play