Tips voor kinderen

 • SuperVlieg

  Zomers familiefestival
  alle leeftijden

  29 maart, 3 & 24 mei - Als het Supervliegseizoen is aangebroken weten we dat de zomer niet meer zo veraf is. Tijdens de eerste Supervlieg van dit jaar lopen mama's en papa's in Torhout de benen van onder hun lijf op deze auto-ren-baan! 

  Lees meer
 • Buitenspeeldag

  Tientallen toffe buitenactiviteiten
  alle leeftijden

  1 april - Op de Buitenspeeldag geven juffen en meesters naar goede gewoonte geen huiswerk, gaan VTM Kzoom en Ketnet op zwart en worden ouders niet boos als hun kinderen onder de modder thuiskomen (ha ja!). Overal in Vlaanderen worden toffe buitenacitviteiten georganiseerd!

  Lees meer
 • Karussell

  Muziektheater voor kleuters
  2+

  Op tournee - In Karussell is alles rond en zacht: de zon, de maan, de sneeuwman en zelfs het draaiende podium.  In deze succesvoorstelling van Pantalone zitten geen woorden, maar des te meer live muziek, kleuren, vormen en fantasie. Laat je betoveren!

  Lees meer
 • Springtij

  Festival met sport, Muziek, dans, workshops, ...
  Alle leeftijden

  4 t.e.m. 19 april - Dankzij Springtij kan je elke dag van de paasvakantie de koude golven van de zee trotseren met je skimboard en kitesurfen op het strand, een kookworkshop volgen, een animatiefilm maken, leren breakdancen in Fort Napoleon en graffiti spuiten als een pro.

  Lees meer
 • Paaseieren rapen

  Lekker en leuk
  Alle leeftijden

  Pasen - Yes! Eindelijk een goed excuus om de hele dag door chocolade te eten. Heb je geen tijd om zelf naar de winkel te hollen, of gewoon geen tuin aan je huis? Breng je kinderen dan naar een van de vele en fijne paaseieren zoektochten!

  Lees meer
 • Spekken

  Theaterfestival voor kinderen
  alle leeftijden

  6 t.e.m. 10 april - Zijn de paaseitjes sneller op dan verwacht? Reserveer dan zeker ook kaartjes voor het Spekkenfestival. Je vindt er meer dan 15 voorstellingen om van te smullen: over Annie M.G. Schmidts Spikkeltje, de paashaas, het takkenkind en een koekensprook!

  Lees meer
 • Op zoek naar het gouden ei

  Museumspel
  6+

  9 t.e.m. 19 april - Deinzen jouw kinderen er niet voor terug om gekke dingen te doen in een museumzaal? Goed nieuws, want om het gouden ei te vinden in S.M.A.K. moeten ze zich verdiepen in de hedendaagse kunstwerken die er hangen. Wie het Gentse museum wat kent, weet dat daar onnozeliteiten bij komen kijken.

  Lees meer
 • Passa Porta voor kinderen

  Literatuurfestival voor kinderen
  4+

  29 maart - Het tweejaarlijkse festival voor de literatuur Passa Porta verwent dit jaar ook de kinderen. In Bronks en het cultureel centrum Le Wolf kan jouw kroost luisteren naar verhalen, praten met schrijvers en zelf de pen ter hand nemen.

  Lees meer
 • Bramborry

  Muziektheater voor baby's en peuters
  1+


  6 t.e.m. 11 april - Theater De Spiegel herneemt zijn meest succesvolle voorstelling ooit. Drie saxofonisten prikkelen jonge kijkertjes in een decor dat uit delen van een prentenboek bestaat: deurtjes gaan open, muren verschuiven, saxofonen verdwijnen en komen weer terug. Ideaal als eerste toneelervaring!

  Lees meer
 • Mag ik een danske

  dans
  4+

  T.e.m. 3 mei - 'Mag ik een danske' is het derde deel van de onweerstaanbare danstrilogie voor kleuters. Na 'Een danske' en 'Nog een danske' zoeken de vier dansers het dit keer in de exotische dansstijlen, heerlijk vermengd met slapstick.

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play