Tips voor kinderen

 • Lodewijk, de koningspinguïn

  Muziektheater
  8+

  22 maart t.e.m. 30 april Lodewijk is een waggelaar, een twijfelaar, een niet-weten-wat-doeneraar. Op een dag denkt hij: “Een pinguïn is een vogel. En vogels kunnen vliegen. Dus ik kan vliegen.” De gedachte is het begin van een tumultueus relaas. ‘Lodewijk, de koningspinguïn’ is een meesterlijke muziektheatervoorstelling.

  Lees meer
 • Sense of Sound, interactieve muziektentoonstelling voor kinderen

  expo
  6+


  13 maart t.e.m. 25 mei Hoe ontstaat geluid? Op de expo ‘Sense of Sound’ in Hasselt komen jij en je kroost alles te weten over trillingen en magnetische velden. Maar niet alleen wetenschap, ook kunst krijgt een plaats in de moderne tentoostelling. Ontdek de wereld van het geluid, terwijl je kinderen, uitgerust met een opnameapparaat en een hoofdtelefoon, op zoek gaan naar geluiden die ze eerst niet hoorden. Een queeste door een jungle van klanken.

  Lees meer
 • Springtij

  familiefestival
  1-14

  5 t.e.m. 21 april Niet dat de zee in Oostende deze maand over de dijk slaat, maar het debiet van prikkelende workshops en voorstellingen voor kinderen is wel erg groot. Van films maken of steden ontwerpen tot kokerellen of sporten, het kan allemaal op het festival.

  Lees meer
 • Lampe

  poppentheater
  6+

  Nog t.e.m. 14 mei op tournee De nacht valt over de stad. Peuken moeten nog snel vertrappeld, honden uitgelaten, voertuigen geparkeerd. Dan gaan de luiken en laptops dicht, behalve bij de jongen die nooit slaapt.

  Lees meer
 • Heft uw voeten op

  theater
  5+

  Vanaf 15 maart t.e.m. 14 mei. Soms wil je met nostalgie en melancholie de tijd vertragen, soms gaat het niet snel genoeg vooruit. Er zijn oude mensen die zich jong voelen en jongeren die zich vijftien jaar ouder wanen. Tijd is een eigenaardig iets. De acteurs in 'Heft uw voeten op' bladeren door herinneringen en toekomstdromen en lieten zich daarbij inspireren door de verhalen van oma's en opa's, de animatiefilm Up! en The Curious Case of Benjamin Button.

  Lees meer
 • Speelvogel van Piv Huvluv

  comedy
  8+

  Op tournee - Piv was vroeger leraar, maar nu is hij stand-up komieker. Goed voor ons, want Piv is hilarisch! In zijn nieuwe voorstelling Speelvogel vertelt hij over een zekere Professor Dr. Emeritus R. Van den Brug-Sethovens. Piv is nog een kleine jongen en moet vaak naar de professor om er te praten over zijn ‘probleem’: een teveel aan fantasie. Dat vindt zijn moeder maar niets.

  Lees meer
 • The art of the brick

  expo

  Tot 21 april - Je bent nooit te oud om te spelen! Nathan Sawaya is al 40 jaar en hij speelt nog steeds met Lego. In de Beurs in Brussel bouwt hij met maar liefst 1 miljoen blokjes een heleboel kunstwerken. Kopies van schilderijen zoals de schreeuw van Münch of bekende voorwerpen zoals Manneke Pis en een T-Rex dino. In de doe-ruimte gaan kinderen zelf met de kleine bouwsteentjes aan de slag.

  Lees meer
 • Bus vol leugens

  theater
  4+

  25 augustus t.e.m. 30 april 2014 - De walvisbus van Het Paleis gaat weer op toer. In de bus vertelt Marc zijn verhaal. Marc is bang van alles, maar nog het meest van zwemmen. Stoere vogels of bange muizen, iedereen is welkom bij dit theaterstuk! 

  Lees meer
 • Op stap met Emma en Emiel

  Museumspel
  4+

  Permanent - De prijs voor meest catchy naam zullen ze wel nooit winnen, maar die voor leukste museum in 2012 hebben ze wél al op zak. Het Museum voor Industrie, Arbeid en Textiel, kortweg MIAT, heeft een nieuw museumspel voor kleuters. ‘Op stap met Emma en Emiel’ neemt vier- tot zesjarigen mee door het museum en het leven van arbeidersgezinnen in de 19de eeuw. 

  Lees meer
 • Sound Factory

  Muziek, zelf doen
  alle leeftijden

  Geen voorspelbare popdeuntjes in de Sound Factory! Hier ga je zelf op klankavontuur en maak je lekker zelf muziek. Componeren wordt een koud kunstje met de OMNI of waarom niet achter een laptop kruipen en in een mum van tijd je eerste wereldhit schrijven?

  Lees meer