Tips voor kinderen

 • Theater op de Markt

  Theaterfestival
  Alle leeftijden

  7 t.e.m. 10 augustus - Op zoek naar de crème de la cème van (inter)nationaal openluchttheater? Bivakkeer van 7 t.e.m. 10 augustus in Hasselt. In de winkelstraten en op de pleinen trekken gerenommeerde acts en voorstellingen de aandacht. Er staan opnieuw kindervoorstellingen van de bovenste plank op het programma. Verrassend!

  Lees meer
 • MiramirO

  festival
  Alle leeftijden

  24 t.e.m. 27 juli - Het Coyendanspark (a.k.a. de Sint-Baafssite) in Gent is een oase van vertier op kindermaat tijdens turbulente Gentse Feesten. Je vindt er straattheater, circusworkshops en de beste familievoorstellingen van afgelopen seizoen. De place to be voor festivalgangers met kinderen.

  Lees meer
 • Kunstenfestival De Hervonden Tijd

  Kunstenfestival
  3-12

  11 juli t.e.m. 14 september - Hedendaagse dichters en kunstenaars nemen je in een prachtig middeleeuws gebouw mee op een reis door de tijd. Je kinderen worden uitgerust met een set verderkijkers. Naar kunst kijken door een fotolens, multikijker of spiegelbril, het is eens iets anders!

  Lees meer
 • Zomerbar

  circus
  Alle leeftijden

  t.e.m. 31 augustus - Instant vakantiegevoel verzekerd tijdens de Zomer van Antwerpen. De stad is de hele vakantie een haven van vertier met theatervoorstellingen, concerten en openluchtfilms voor jong en oud. Verpozen doe je in de Zomerbar in een hangmat terwijl je kinderen ravotten of naar verhalen luisteren onder de verhalenboom. Er komen ook talloze circusartiesten langs. Heerlijk!

  Lees meer
 • Detectives gezocht in het Sportimonium

  museum
  3+

  t.e.m. 31 augustus - Ontsluier het raadsel van een mysterieus gebouw. Wie kwam er vroeger over de vloer? Waarom lijkt het op een boot? Duik in een doos met oude foto's en filmmateriaal. Na deze hersenbreker is het de beurt aan je lijf. Gooi je spieren los met leuke workshops.

  Lees meer
 • Chapeau!

  tentoonstelling
  Alle leeftijden

  t.e.m. 16 november - Niets in de handen, niets in de mouwen! Het Huis van Alijn ontsluiert in de tentoonstelling Chapeau de geheimen van de goochelkunst. Fakirs, helderzienden, zakkerollers en hypnotiseurs passeren de revue. Neem een kijkje achter de schermen van een illusietheater. Een tentoonstelling voor wie een vleugje magie mist in een wereld waar bijna alles bewijsbaar en aantoonbaar is..

  Lees meer
 • Hersenkronkels

  museum
  10+

  t.e.m. 30 augustus - Het brein is een wonderlijke machine. Toch kan je je laten beetnemen door optische illusies. en goochelaars. Hoe werken onze grijze cellen? Kom het allemaal te weten op deze interactieve expo. Test de werking van je neuronen, laat een scan maken van je hersenpan en ontraadsel het geheim van een goed tovertruc.  

  Lees meer
 • Doe de prehistorie

  museum
  Alle leeftijden

  t.e.m. 31 augustus - Een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is een klein avontuur. Het museum won begin juni de Museum Prijs en terecht. In de expo 'Doe de prehistorie' kruip je in de huid van een oermens. Animatoren leren je vuur maken, steen kappen en huiden bewerken. (Groot)ouders mogen meedoen, yes!

  Lees meer
 • Straffe gastjes

  Zoektocht
  6-12

  t.e.m. 4 januari - De wandelingenreeks 'Blijven Plakken' loodst je door het Gent van arbeidsimigranten. Ook kinderen kunnen mee op stap. Met een reiskoffer in de hand reizen ze in het voetspoor van imigranten naar alle uithoeken van de wereld zonder de stad te verlaten. Door te zoeken, te puzzelen en te tekenen kom je alles te weten over hun bijzondere leven! 

  Lees meer
 • Cannibals, tussen feit en fictie

  museum
  8+

  t.e.m. 31 augustus - Kannibalen kennen we alleen uit spannende verhalen en gruwelijke films, maar waar ligt de grens tussen feit en fictie? Kom er alles over te weten op deze tentoonstelling. Elke eerste zondag van de maand neemt een gids je mee op sleeptouw. Wie durft?

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play