Tips voor kinderen

 • Fortbom

  festival
  Alle leeftijden

  5 t.e.m. 7 september - Op FORT4 is een bommetje theater gedropt. Het hele fort wemelt het van circusariesten en acteurs. Fijne voorstellingen voor, grappige installaties, leuke workshops en veel plaats om te spelen, verveling maakt geen schijn van kans!

  Lees meer
 • Rosie en Moussa, de brief van papa

  theater
  6+

  6 september - Rosie gaat samen met haar hartsvriendin Moussa op zoek naar haar vader. Ze heeft hem nog nooit ontmoet. Volgens haar moeder leeft hij in een ander land. Maar dan ontdekt Rosie dat haar vader gewoon aan de andere kant van de stad woont...

  Lees meer
 • Peter en de Wolf

  CONCERT
  5+

  14 september - Peter Holvoet-Hanssen is een kaperskapitein, een dichter en een rasverteller. Samen met de muzikanten van het ensemble Quartz vertelt hij het verhaal van Peter en de Wolf... Of toch, een eigenzinnige versie ervan!

  Lees meer
 • Toekoer

  festival
  Alle leeftijden

  7 september - Hoe hou je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast? Met een festival natuurlijk! Vertellers, poppenspelers, muzikanten en acteurs palmen de abdij van Herkenrode in. Theater Pistache maakt van de palm van je hand een miniatuurtheater en een papieren man is verdwaald in woorden.

  Lees meer
 • Het Theaterfestival

  theater
  Alle leeftijden

  4 t.e.m. 14 september - Het Theaterfestival is een van de betrouwbaarste kwaliteitslabels als het om theater gaat. Tien dagen lang krijg je het beste van afgelopen seizoen te zien. Er staan ook voorstellingen voor families met kinderen op het programma. The best of the best!

  Lees meer
 • KidsOdeGand

  festival
  Alle leeftijden


  14 spetember - Scheep in voor een tocht vol muziek. De kapitein speelt trompet en aan wal kun je genieten van leuke mini-concerten. Kijk, daar drijft een prachtig draaiorgeltje. Luister, daar speelt een eenzame violiste een treurig deuntje. Energie teveel? Wie wil kan zich uitleven op grote en kleine trommels.

  Lees meer
 • Snipperdagen

  theater
  6+

  t.e.m. 15 maart - “Een klein fris bommetje in het Vlaamse jeugdtheater,” aldus de pers. Drie acteurs spelen vadertje en moedertje. Ze brengen een tragikomische Fisher Price-versie van wat volwassenen doen. Dagelijkse taferelen ontsporen in dans en muziek, en ten slotte raakt zelfs de zwaartekracht het spoor bijster…

  Lees meer
 • Wijland

  theater
  8+

  t.e.m. 14 september - Tuning People oogstte vorig seizoen veel lof met Leeghoofd. Nu wil het jonge gezelschap samen met een grote groep mensen in één uur tijd een dorp bouwen. Waar eens een weiland was, verrijzen opblaasbare standbeelden, kathedralen en een fabriek. Een voorstelling voor kolonisten vanaf 8 jaar!

  Lees meer
 • Gent Undercover

  Spel
  8-12

  Alarm! Een criminele bende maakt jacht op de kunstschatten van Gent. De reserche vraagt jullie hulp: download het spel op je smartphone of tablet en probeer de boeven te klissen. Ondertussen krijg je alle points of interest in Gent te zien. Hang eens de toerist uit op een actieve manier!

  Lees meer
 • Blotevoetenpad

  Wandelroute
  Alle leeftijden

  Trek je schoenen uit en verken de natuur op blote voeten. Lekker door de modder, zacht zand of kriebelend gras. Het bijzondere pad kronkelt door een afwisselend landschap. Je vindt er ook een doolhof. Hop met de benenwagen! De wandeling begint aan bezoekerscentrum De Lietenberg.

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play