Tips voor kinderen

 • Iris Jazz Kids

  Muziek
  4+

  11 november - Ouders welkom tijdens deze muzikale brunch voor kinderen. Tussen ontbijtkoeken en muziekworkshops door geniet jong en oud van twee jazzoptredens voor kinderen: in 'Witches Brew' bekijken twee vrouwen 100 jaar jazzgeschiedenis op hun manier, en in 'Ici baba' bespelen twee muzikanten talloze instrumenten.

  Lees meer
 • Antboy

  film
  7+

  Nu in de cinema - Wie houdt nu niet van superhelden? De nieuwste superheldenfilm heet Antboy en gaat over Pelle, een doodgewone jongen. Tot hij gebeten wordt door een mier en verandert in Antboy, een superheld die tegen muren opklautert en de strijd met de misdaad aangaat. Stoere film voor helden vanaf 7 jaar. 

  Lees meer
 • De 11 minuten van mevrouw Olsen

  theater
  5+

  5 t.e.m. 23 november - Theater luxemburg neemt in De 11 minuten van Mevrouw Olsen een loopje met de tijd en de dingen. Elke dag komen honderden beelden op ons af, maar wat blijft er echt hangen? Deze woordenloze voorstelling daagt het publiek uit om je ogen scherp te stellen en mee te gaan in de vaak hilarische associaties. 

  Lees meer
 • Cine Kadee

  Film en mediaworkshops
  3+

  22 & 23 november - Het Gentse filmfestival voor kinderen vindt voor het eerst ná de herfstvakantie plaats. Fijn, zo hebben we nog iets om naar uit te kijken! Deze editie staat in het teken van ruimtevaart en kunnen kinderen onder meer astronaut spelen tegen een green key. 

  Lees meer
 • Kun je fluiten, Johanna?

  theater
  6+

  T.e.m. 3 december - Theater luxemburg speelt deze voorstelling in diensten- en woonzorgcentra voor (piep)jong en (stok)oud. In Kun je fluiten, Johanna? worden twee misdadige dj's misleid door een oudere dame, bijgestaan door de enige echte wereldkampioen fluiten, Geert Chatrou! 

  Lees meer
 • Symfomania!

  Muziek
  10+

  21 november, 27 maart en 18 juni - Geen zin om weer eens op zoek te gaan naar een babysit? Dan zal je zeker houden van Symfomania: terwijl jullie naar het concert van Brussels Philharmonic luisteren, volgen de kinderen een leuke muziekworkshop!

  Lees meer
 • Kunstendag voor Kinderen

  theater, Muziek, beeldende kunst, workshops, etc.
  Alle leeftijden

  16 november - Voor onze koters zou het elke dag Kunstendag voor Kinderen mogen zijn. Tientallen organisaties bieden die dag 300 activiteiten aan voor kinderen. Van vliegen met Panamarenko en dansen met Rosas tot Pecha Kucha in Aalst. Zeiden we al dat we fan zijn?

  Lees meer
 • Cinekids

  Filmfestival
  3+

  29 oktober t.e.m. 2 november - De vijfde editie van het Cinekids Festival in Wilrijk staat in het teken van dieren. Beestige films, strips en workshops Poezenmanieren staan op het proramma!

  Lees meer
 • Circo Roma

  circusfestival
  alle leeftijden

  30 oktober t.e.m. 2 november - Voor kunst- en vliegwerk moet je in de Roma zijn. Tijdens de herfstvakantie komt het kruim van de hedendaagse circuswereld en jong talent naar Borgerhout. Alle voorstellingen van Circo Roma zijn geschikt voor kinderen!

  Lees meer
 • Herfstkriebels in Bokrijk

  Halloweentocht
  3+

  1 & 2 november - Bokrijk wordt omgetoverd tot een griezelpark. Van deathride tot spookwandeling: geniet ervan met het hele gezin. Geen onthoofde lijken op Herfstkriebels! Tijdens dit familie-evenement staat 'grumor' centraal: een flinke dosis griezel, zonder dat het echt eng wordt.

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play