Tips voor kinderen

 • Kerst in DE Studio

  theater, film
  0+ 3+ 7+

  27 december t.e.m. 4 januari - De kerstvakantie wordt een uitputtingsslag voor kinderen, en ook DE Studio doet er aan mee en verleiden je met drie voorstellingen: het beelden concert NIET DRUMMEN voor baby's en peuters, de première van Cowboys huilen niet (7+) van Laika en de film De sneeuwman en de sneeuwhond (3+).

  Lees meer
 • Peter Pan

  theater
  8+

  Première op 21 december - De Maan en Stef Lernous nemen deze klassieker onder handen, met véél muziek en humor. Alle kinderen worden groot. Behalve eentje: Peter Pan. Wendy is in deze bewerking een volwassen juf geworden, die zich ineens Peter Pan herinnert. 

  Lees meer
 • De koningin is verdwenen

  Muzikaal theater
  5+

  T.e.m. 22 maart - De koning komt niet buiten. Zijn tuin staat in verval. Het noodlot sloeg toe in zijn paleis: de koningin is verdwenen! Deze voorstelling van Kopergietery over verdriet en hoop zit propvol muziek.

  Lees meer
 • De sneeuwman

  Muzikale vertelling
  4+

  T.e.m. 30 december - De Eilandverkaveling vertelt en speelt een muzikaal sprookje over een doodgewone sneeuwman, die tot leven komt tijdens een ijskoude winternacht. Te zien in de spiegeltent in Vilvoorde en op andere plekken.

  Lees meer
 • Dickens' Dagen

  Familie-evenement
  4+

  20 & 21 december - Kerst vieren als in de tijd van Oliver Twist, het is eens wat anders. Bilzen wordt tijdens Dickens' Dagen herschapen tot Victoriaanse kerststad, met honderden verklede personages, straatartiesten, muzikanten en eetkraampjes.

  Lees meer
 • Familiedag onder de kerstboom

  Muziek & zelf doen
  6+

  23 december - Het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) organiseert een familiedag rond kerstmuziek, inclusief concertjes, instrumenten maken en vertellingen. Wie niet van kerstliedjes houdt, gelieve zich te onthouden!

  Lees meer
 • NIET DRUMMEN

  Muziek
  8 maanden - 3 jaar

  T.e.m. 1 februari - Rock ‘n roll, baby! Of liever: rock ‘n roll vóór baby’s. Een drummer en een saxofonist spelen tijdens deze voorstelling voor peuters vanaf 8 maanden. Rustig toekijken mag, zelf van alles proberen ook.

  Lees meer
 • Spekken

  Theaterfestival
  1+

  T.e.m. 4 januari Dit yummie theaterfestival slaat de hele vakantie lang zijn tenten op in het Tinnenpot en in het Gravensteen dat omgetoverd is tot sprookjesachtig winterkasteel. Meer dan 30 vrolijke, grappige, spannende voorstellingen zorgen voor een magische kerst.


  Lees meer
 • Kerstmarkten en zo met kinderen

  alle leeftijden

  T.e.m. 4 januari - Jingle Bellen blazen en dennenboomklimmen kan je op deze kerstmarkten niet doen. Je kan er wel het huis van de kerstman bezoeken, schaatsen, rondjes draaien op een reuzenrad, en nog veel meer. Échte durvers zetten hun berenmuts op om de ijssculpturen in Brugge of Antwerpen te bezoeken!

  Lees meer
 • Antwerpse Winterspelen

  theater
  alle leeftijden

  20 december t.e.m. 4 januari - De Antwerpse Winterspelen is een gloednieuw concept. 14 theaterhuizen bundelen hun aanbod en verzekeren zo kinderen van alle leeftijden, smaken en voorkeuren van een warme kerst. 

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play