Tips voor kinderen

 • Magnus is ziek

  Gezinsparcours
  3+

  T.e.m. 18 januari - Ziekenhuizen vinden wij doorgaans niet zo'n fijne plekken, maar voor de ziekenboeg in museum M maken we een uitzondering. Magnus, een zieke jongen die onder narcose moet, fladdert er rond en neemt gezinnen mee op een leuke zoektocht door de tijdelijke tentoonstelling van Vesalius. De dokterstas boordevol spannend tentoonstellingsmateriaal moet je wel op voorhand reserveren! 

  Lees meer
 • Hersenkronkels

  expo
  9+

  T.e.m. 30 augustus 2015 - De interactieve tentoonstelling Hersenkronkels in het Museum voor Natuurwetenschappen neemt oude en jonge hersencellen mee onder de eigen hersenpan, en toont wat voor wonderlijk beest het menselijk brein is. Whizzkids leven zich uit met optische illusies, 3D-hersenscans, … 

  Lees meer
 • Voorleesweek

  voorlezen
  alle leeftijden

  22 t.e.m. 30 november - Het leukste kwartiertje van de dag is vaak het laatste. Het kwartiertje waarop zoon of dochter op schoot bij mama of papa kruipt voor 'nog één verhaaltje'. Van 22 tot 30 november kan iedereen weer inspiratie opdoen tijdens de jaarlijkse Voorleesweek.

  Lees meer
 • Wie klopt daar?

  theater
  7+

  Op tourneeOver Sinterklaas doen veel verhalen de ronde. Wat vaststaat, is dat hij altijd het goede doet. Denk maar aan de drie kinderen die hij redde, of alle kadootjes die hij ieder jaar brengt. Gerda Dendooven en Bart Moeyaert verzamelden vele van die oude verhalen in de voorstelling 'Wie klopt daar?'. Een muzikant begeleidt hen. 

  Lees meer
 • De stad van Sinterklaas

  Zoektocht
  4+

  T.e.m. 6 december Thuis' is voor de Sint natuurlijk Spanje. Maar terwijl de oude man in België verblijft, woont hij in de Stad van Sinterklaas. Iedereen mag een kijkje nemen in de werkkamer - ssht, niet storen!, de hobbykamer van de Sint - als hij niet over daken loopt, houdt hij van schilderen! - en de slaapkamer van de Pieten. Grote fans doen mee met de sintenzoektocht!

  Lees meer
 • Wiplala

  film
  6+

  Nu in de bioscoop Wiplala is een avonturenfilm voor het hele gezin, gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt. Wiplala is een 10 cm groot mannetje, dat bij toeval gevonden wordt in het keukenkastje door de negenjarige Johannes. Als Wiplala per ongeluk het hele gezin net zo klein tinkelt als hijzelf, begint een spannend avontuur van hele kleine mensen in een hele grote wereld.

  Lees meer
 • Antboy

  film
  7+

  Nu in de cinema - Wie houdt nu niet van superhelden? De nieuwste superheldenfilm heet Antboy en gaat over Pelle, een doodgewone jongen. Tot hij gebeten wordt door een mier en verandert in Antboy, een superheld die tegen muren opklautert en de strijd met de misdaad aangaat. Stoere film voor helden vanaf 7 jaar. 

  Lees meer
 • Kun je fluiten, Johanna?

  theater
  6+

  T.e.m. 3 december - Theater luxemburg speelt deze voorstelling in diensten- en woonzorgcentra voor (piep)jong en (stok)oud. In Kun je fluiten, Johanna? worden twee misdadige dj's misleid door een oudere dame, bijgestaan door de enige echte wereldkampioen fluiten, Geert Chatrou! 

  Lees meer
 • Symfomania!

  Muziek
  10+

  21 november, 27 maart en 18 juni - Geen zin om weer eens op zoek te gaan naar een babysit? Dan zal je zeker houden van Symfomania: terwijl jullie naar het concert van Brussels Philharmonic luisteren, volgen de kinderen een leuke muziekworkshop!

  Lees meer
 • Kleine Rode Eva

  theater
  7+

  Op tournee - Kleine Rode Eva is een gedeeltelijk gedeelde ervaring. Huh?! Wij verklaren ons nader: bij deze voorstelling van De Maan kijken kinderen en volwassenen naar hetzelfde podium, maar uit hun koptelefoons stroomt een ander verhaal. Voor kinderen is dat losjes gebaseerd op Roodkapje, volwassenen krijgen een tekst van Louis Paul Boon te horen. 

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play