Tips voor kinderen

 • Het plezante circus

  Rondleiding & circusworkshop
  6+

  16 t.e.m. 20 februari - Het Suske en Wiske-museum in Kalmthout lijkt tijdens de krokusvakantie wel een circus! Na een familierondleiding door de strips van Willy Vandersteen leren kinderen circustechnieken van een echte artiest! Opgelet: op voorhand reserveren is aangeraden.

  Lees meer
 • Red Star Line Museum

  Museumspel en kindernocturne
  6+

  Permanent - Koffers pakken, alles achterlaten en inschepen naar Amerika, zou dat iets voor jou zijn? Kinderen ondervinden het aan den lijve tijdens de kindernocturnes (eerstkomende: 20 februari) en de spannende zoektocht met een Koffer vol spullen. 

  Lees meer
 • Vikingfestival

  festival, buiten
  alle leeftijden

  30 januari t.e.m. 1 februariVergeet Duvel of Leffe, dit weekend drink je het vikingbier Ragnabok. Geniet ervan, terwijl je kinderen zich uitleven in de workshop gevechtstechnieken of zich vergapen aan de klederdracht van de 200 vikingkrijgers die de Tongerse binnenstad innemen.

  Lees meer
 • Wulong of de dansende draak

  poppentheater
  8+

  Op tournee - Zin in een muzikale reis naar het verre, magische China? HETPALEIS herneemt deze succesvoorstelling over de kleine Ming Ming, die het publiek met poppen en veel muziek meeneemt in haar kleurrijke fantasiewereld. 

  Lees meer
 • Carrara

  Theater op locatie
  7+

  Op tournee vanaf 17 februari - Freut euch, vrienden, want Studio Orka (Duikvlucht, Zoutloos, …) heeft een nieuwe voorstelling klaar! Dit keer duiken de acteurs in verlaten fabriekshallen en verdiepen ze zich in het stof, marmer en leven van beeldhouwers. Klop, klop, zin in een ontroerende en hilarische voorstelling? 

  Lees meer
 • Artefact

  festival, expo
  8+

  14 t.e.m. 22 februari - 'Kinderen eerst!' lijkt wel het motto van het Artefact-festival in Leuven. Zij krijgen een gratis rondleiding van een gids door de prikkelende expo, en horen uit eerste hand waarom deze sofa op één poot blijft balanceren. Ouders, gelieve zich ondertussen bezig te houden in een ander deel van de tentoonstelling!

  Lees meer
 • Pippi Langkous

  musical
  5+

  18, 21 & 22 februari - Stoere meisjes en jongens, zet jullie schrap! Want om de avonturen van Pippi Langkous thuis na te bootsen is er lef nodig! Ronny Mosuse is alvast fan, want hij componeerde de muziek voor deze wervelende familiemusical. 

  Lees meer
 • De wedstrijd

  film
  9+

  11 februari t.e.m. 1 maart - In de Deense film De Wedstrijd delen Karl en Sawsan hun passie voor muziek. Wanneer Sawsan geselecteerd is voor een talentenjacht op tv, gaan ze er samen vandoor om hun droom waar te maken. Tijdens de krokusvakantie te zien in Gent en Kortrijk.

  Lees meer
 • AliBaBach UITVERKOCHT

  Muziek
  2+

  31 januari & 1 februari - Het uitgangspunt van deze interactieve voorstelling zijn de Goldbergvariaties van Bach, het resultaat elke keer anders. Toeschouwers mogen op de speelgoedinstrumentjes op het podium meespelen, dansen, roepen, of stilletjes genieten van zo veel moois. 

  Lees meer
 • Cowboys huilen niet

  Muziek & theater
  7+

  T.e.m. 29 mei (op tournee)Geef je paard de sporen naar deze voorstelling van Laika. Twee stoere cowboys die het leven op de prairie beu zijn, gaan in ware westernstijl op zoek naar een nieuw leven. De tekst van Gerda Dendooven is speels en de muziek ligt vrolijk in het oor. 

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play