Tips voor kinderen

 • Tijgertje en andere dieren

  film
  3+

  4 t.e.m. 15 maart - Omdat de eerste indruk altijd doorslaggevend is, neem je je kleuter met een gerust hart mee naar deze wondermooie dierenfilm. Ideaal als eerste bioscoopervaring!

  Lees meer
 • Lino's drukken

  workshop
  10+

  11 maart - Nee, een linosnede is geen pijnlijke chirurgische ingreep, maar een techniek om prints te maken op stof. Tijdens de linoworkshop in het MIAT leer je hoe je je eigen ontwerp op een T-shirt kan drukken.

  Lees meer
 • Koters!

  Familiedag in museum
  3+ & 6+

  1 maart - Tradities zijn er om in ere te houden: het Aalsterse museum Netwerk sluit elke tentoonstelling af met een familiezondag. Vandaag nemen gezinnen met workshops en een kindercafé vrolijk afscheid van de boeiende geluidenkunstwerken uit de tentoonstelling Orkest!.

  Lees meer
 • Boze Wolf

  Figurentheater festival
  Alle leeftijden

  6 t.e.m. 27 maart - De tijd dat we bij poppentheater aan kinderachtig poppenkast dachten, ligt gelukkig ver achter ons. Het Boze Wolf festival toont geestige, pakkende en spitsvondige topvoorstellingen van Sprookjes en zo, De Maan, FroeFroe en co.

  Lees meer
 • Khan Brothers

  Film & concert
  5+

  15 maart - Kleurrijke, abstracte films worden live begeleid door de Indische band Irshad Ali Qawwali Party. De vier jonge muzikanten spelen en zingen de traditionele sufi-muziek met de energie en het enthousiasme van Pippi Langkous.

  Lees meer
 • Bachmoment

  Workshop & concert
  8+

  28 februari & 1 maart - Een 'Bachmoment' is volgens Capriola di Gioia dat bijzondere moment wanneer muziek je plots raakt. Dat ook kinderen zo'n benijdenswaardig moment kunnen meemaken bewijst het barokensemble met deze Bachuitvoering voor jonge oren. 

  Lees meer
 • DaDaKaKa

  Cabaret voor kinderen
  8+

  Op tournee - Stoere kinderen lappen regels aan hun laars en ook DaDaKaKa heeft lak aan hokjes: een schilderij kan zingen en letters kunnen dansen. Tuning People verkent voor en met kinderen het naïeve universum van het dadaïsme.

  Lees meer
 • Let it be playful

  expo
  Alle leeftijden

  T.e.m. 19 april - De vrolijke graffitikunst van Gentenaar Bué The Warrior siert de muren in Fort Napoleon (Oostende). Alle jonge bezoekers van de expo Let it be playful mogen zelf aan het knutselen slaan én krijgen een kleurboek als geschenk!

  Lees meer
 • Aromagic

  Culinair theater
  8+

  Op tournee - Aromagic is een must-see voor theaterliefhebbers én smulpapen. Wat begint als een keurig onderonsje over zout, zoet, zuur en bitter mondt uit in een duizelingwekkend smaakparcours met heerlijke gerechtjes voor het publiek.

  Lees meer
 • Uilskuiken en Takkeling

  theater
  5+

  Op tournee - Raf Walschaerts (Kommil Foo) schreef een theatertekst voor De Maan. Over Uilskuiken en Takkeling, twee weeskinderen die onder de hoede van de appelboom leven, en over het leven, opstaan, vliegen en vallen. 

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play