Tips voor kinderen

 • Pjotr en de Wolfski

  Figurentheater
  3+

  26 april, 14, 15 en 17 mei Dacht je het verhaal van Peter en de Wolf al genoeg gezien te hebben? Mis! Deze grappige poppenversie, met Bruno Vanden Broecke als verteller, heeft een authentieke Russische twist en kan je nog zien in Zottegem, Mechelen en Geraardsbergen!

  Lees meer
 • Chuck and Charlene

  Muziek & theater
  8+

  3 mei - Chuck en Charlene is een wel heel originele versie van het Bonnie & Clyde-verhaal. Het tweetal overvalt banken, maar niet met geweld. Ze zingen country liefdesliedjes en smelten zo de harten van bankiers, die hen met tranen in de ogen het geld uit de kluis meegeven. Grappig verteltheater in Bronks!

  Lees meer
 • Pitparcours

  Fietsen
  alle leeftijden

  Permanent - Sport en kunst zijn een ideaal duo op een mooie zomer- of lentedag. In het glooiende landschap van Borgloon staan tussen de boomgaarden allerlei kunstwerken opgesteld. Huur fietsen en verken de doorkijkkerk, de waterdruppels in de bomen waar je kan overnachten, ...

  Lees meer
 • DOK

  Spelen en luieren
  alle leeftijden

  1 mei t.e.m. 27 september - DOK is terug! De fijne plek voor verpozing langs het water in Gent heeft er enkele trekpleisters voor kinderen bij: een nieuwe speelheuvel, speelplein, strand en skateramp. Ongedwongen en zomers, zo moet dat zijn.

  Lees meer
 • Kaatje Vermeire

  Tentoonstelling van tekeningen
  5+

  20 mei t.e.m. 7 november - Kaatje Vermeire is geen gewone illustratrice: naast pen en papier bouwt ze met stukjes stof, behangpapier, etsen en collages haar rijk geschakeerde tekeningen op. In het literaire museum verkennen kinderen met speelse opdrachten haar delicate kunstwerkjes.

  Lees meer
 • Waterdiertjes scheppen

  6+

  Laatste zondag van de maand - Omdat bijna niemand nog een beek of vijver in de buurt heeft waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, organiseert Het Vinne poelduikdagen. Kinderen gaan er met een schepnetje laag water te lijf op zoek naar waterdiertjes zoals muggenlarven en waterkevers, bloedzuigers, libellelarven en ander klein grut.

  Lees meer
 • De nieuwe wildernis

  Natuurfilm
  6+

   

  29 april, 2 & 3 mei - Omdat stadsmussen nauwelijks nog in contact komen met wilde dieren, trekken ze massaal naar deze unieke natuurfilm. De documentaire werd gedraaid in het Nederlandse natuurgebied Oostvaardersplassen en volgt het leven van vossen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa.

   

  Lees meer
 • Docville voor kinderen

  film
  4+ en 8+

  3 t.e.m. 6 mei - Het fijne festival van de documentairefilm in Leuven zet dit jaar ook films voor kinderen op het programma! Storm (4+) bijvoorbeeld, het verhaal over een enthousiaste kleuter die van Denemarken naar Thailand verhuist, of Giovanni en het waterballet (8+) over een jongen die kampioen in waterballet wil worden.

  Lees meer
 • De sage van de eenhoorn

  Familiedag
  3+

  24 mei - Tijdens de Sage van de Eenhoorn baadt de hele Abdijsite van Herkenrode in een middeleeuwse sfeer. Ridders geven vechtdemonstraties, troubadours, vertellers en acrobaten tonen hun kunstjes op het dorpsplein en kinderen ontdekken de mooiste middeleeuwse spelletjes.

  Lees meer
 • Zeekaravaan

  Theater op locatie
  8+

  6, 9 & 10 mei - Let op als je een go-cart neemt in Oostende, want de wagentjes van Zeekaravaan rijden niet gewoon af en aan langs de dijk, maar brengen hun passagiers naar drie geheime locaties rond de Oude Vismijn. Daar krijgt het publiek telkens een korte theatervoorstelling te zien

  Lees meer

Pagina's

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play