U bent hier:

Week van de Smaak 2017

Smakelijk evenement

Bourgondiërs, geef acht! De Week van de Smaak zet je smaakpapillen op scherp. Dit wervelend publieksevenement laat je tien dagen lang proeven van smaak- en eetcultuur in al zijn facetten. In heel Vlaanderen worden workshops, proeverijen, lezingen, culinaire wandelingen en beurzen opgezet, dit jaar rond het thema 'De Smaak van Morgen'.

De Smaak van Morgen

Wat is die 'Smaak van Morgen'? Daar valt heel wat over te zeggen. Eten we nog steeds worst met appelmoes en frietjes of wordt duurzame en gezonde voeding belangrijker? Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af? Beïnvloeden andere culturen steeds meer onze kookgewoontes, hoe kunnen we iets doen aan de voedselverspilling? Of eten we in de toekomst alleen nog maar pilletjes recht uit de reageerbuis? 

Activiteiten

Een heleboel scholen, bibliotheken, verenigingen maar ook horecazaken en bedrijven lieten hun hersenen knetteren om rond deze belangrijke vragen smakelijke activiteiten te verzinnen. In Roeselare leren ze je de lunchbox van je kinderen te pimpen, in Meise ontdekten ze het concept 'haute-dogs' - benieuwd! In Herselt leer je te eten wat het bos schaft en culinair journalist Dorien Knockaert komt in Kortenberg spreken over superfoods. In Haacht zetten ze de burgemeester achter de kookpotten - heerlijk!

Ontdek het volledige programma van de Week van de Smaak, of zoek in je eigen provincie:

Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Antwerpen
Limburg

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Week van de Smaak 2017

donderdag 23 november 2017

Wereldbazaar van de toekomst

Borgerhout (Antwerpen), Langstraat 102

Eten en drinken

donderdag 23 november 2017

Week van de Smaak

Sint-Niklaas, Dienstencentrum De Wilg

Eten en drinken

donderdag 23 november 2017

Proef eens een lekker verhaal

Lochristi, Gemeentelijke Bibliotheek Reinaert

Lezing of congres

donderdag 23 november 2017

Week van de Smaak: lezing 'Insecten eten, de culinaire toekomst?'

Boom, Bibliotheek boom

Lezing of congres

donderdag 23 november 2017

After Work Party @ Bezoekerscentrum De Lambiek

Alsemberg (Beersel), Bezoekerscentrum "De Lambiek"

Party of fuif

donderdag 23 november 2017

Degustatielezing "Proeven van de eeuwigheid"

Eeklo, Bibliotheek Eeklo

Lezing of congres

donderdag 23 november 2017

Week van de smaak: helemaal bio - cultuurdienst Herselt ism Velt

Herselt, VTC de Mixx

Cursus of workshop

donderdag 23 november 2017

Culinaire causerie en degustatie met Kurt Van Eeghem 'De smaak van morgen'

De Panne, Parkhotel

Eten en drinken

donderdag 23 november 2017

Week van de smaak Kookworkshop

Sint-Kruis, 't Veldzicht vzw

Eten en drinken

Van 15 november 2017 tot 23 november 2017

Achter de schermen in deBOkes

Kortrijk, deBOkes

Eten en drinken

Bekijk alle activiteiten
Week van de Smaak 2017